Voldsnivået i Mexico er en refleksjon av narkokartellenes makt. Denne makten strekker seg nå også inn i USA og fire nye år med Demokratene ved makten vil befeste deres makt. Politikere som motsetter seg kartellenes makt, ryddes av veien.

Alejandro Arcos rakk bare sitte som ordfører i tre dager før han ble drept.  Kartellene gjør et poeng av å være bestialske. Han ble halshogget.

– Drapet på ordfører Alejandro Arcos i Chilpancingo fyller oss med forakt og indignasjon, skriver guvernør Evelyn Salgado i delstaten Guerrero i sosiale medier. Hun gir ingen utfyllende opplysninger om hendelsen.

Lokale aviser skriver at ordføreren ble kappet hodet av.

Arcos ble valgt i juni for å representere en koalisjon av partier, blant dem det gamle regjeringspartiet PRI. Partiet betegner drapet som en feig handling og etterlyser skjerpet kamp mot gjengveldet.

– Nå er det for lengst nok med vold og straffrihet. Folk i Guerrero fortjener noe annet enn å leve i frykt, skriver PRI i sosiale medier.

Arcos ble drept bare dager etter at en annen av byens offentlig ansatte, Francisco Tapia, ble tatt av dage, ifølge PRI-leder Alejandro Moreno.

– De hadde begge vært i jobb i mindre enn en uke. De var unge, ærlige tjenestemenn som ville det beste for sitt lokalsamfunn, skriver Moreno. (NTB)

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.