Norske kommentatorer er ikke nådige mot måten bryllupsseremonien i Geiranger ble gjennomført på. 

– Det er fullstendig brudd med det som har vært det norske kongehuset tradisjonelt sett. Nå er ikke jeg noen ekspert, men dette er unorsk, unormalt, uklokt og alt på en gang, sier den tidligere NRK-profilen Jarle Roheim Håkonsen.

Han mener alle som er glade i det norske kongehuset regelrett har blitt hånet av Märtha og Durek.

– Det Märtha og Durek gjør er å håne det norske folk som sitter klistret til TV-en og har lyst til å se dette, inkludert min mor, som lurte på hva grunnen til hemmeligholdet var. Det er en elendig vurdering ikke å ta vare på de folka som de har på sitt lag, engang. Å la dem i alle fall få se dem på vei ut av en bil. Det er så elendig PR-arbeid som det er mulig å gjøre, fastslår Håkonsen overfor Dagbladet.

Generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Reidun Kjelling Nybø, reagerer på at allmennheten stenges ute av bryllupet.

– Det ser litt trist ut. Og det gir et signal at man på den måten skal stenge offentligheten ute. Det ser ikke bra ut sett fra oss som er utestengt. Dette er som fryktet, sier Nybø til NRK.

Den tidligere TV 2-profilen Oddvar Stenstrøm retter også kraftig kritikk i et innlegg på Facebook.

«Skammens og grådighetens duk. Hvor latterlig kan det bli når en norsk prinsesse, nummer fire i arverekken, selger sjela si til et amerikansk strømmeselskap og to av Europas verste tabloider. For å hindre at det norske folk skal få se se bilder fra bryllupet. Det folket som med skattepengene sine har betalt for hele hennes privilegerte oppvekst. Så langt rekker brudeparets kjærlighet til det norske folk. Latterlig!», oppsummerer Stenstrøm.

Kommunikasjonssjef for bryllupet, og Durek Verretts tidligere manager, Simon Eriksen Valvik, bryr seg ingenting om kritikken.

– Dette er et privat arrangement, og det overrasker meg at de finner dette merkelig og overraskende, for jeg opplever at vi har vært veldig tydelige på avtalen og på hvilke arrangement som er åpne for offentligheten. Vi lever godt med kritikken, sier han til Dagbladet.

Den øvrige kongefamilien, derimot, får ros for sin tålmodighet, utholdenhet, tilstedeværelse og åpenhet. I stedet for å gjemme seg bort, og inngå tvilsomme avtaler, høster kongeparet og kronprinsparet anerkjennelse for sin mediehåndtering under bryllupet i Geiranger.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.