Kategori: Tidsskrift

Mohamed ropte «Allahu akbar» og skjøt tilfeldig jøde: Chicago-politiet finner ikke motivet

– Vi må finne motivet for forbrytelsen, sier politiet efterat en 22 år gammel muslim ropte «Allahu akbar» og skjøt en tilfeldig jøde i Chicagos gater.

Les mer»

WHO: Mørk fortid, dyster fremtid (IV): Hvordan WHOs nye pandemi­traktat påvirker Norge

Med WHOs verdens­omspennende pandemi­traktat, som skal signeres innen mai 2024, vil medlems­landene overlate mye av bestemmelses­retten i folke­helse­politiske saker til WHO, og dermed også indirekte til de som kontrollerer organisasjonen. WHOs general­direktør Tedros Adhanom Ghebreyesus forsikrer at medlems­landene beholder suvereniteten. Men så enkelt er det ikke.

Les mer»

For ti år siden skulle jeg ha vært død

Den 5. februar klokken 10:40 for nøyaktig ti år siden skulle jeg ha vært død, da en utsendt fra den islamske staten prøvde å skyte en kule i pannen min. Men siden jeg til manges ergrelse fortsatt er blant de levende, tillater jeg meg å markere dagen med en whisky av god kvalitet.

Les mer»

Konservatismen er blitt absurd: Man kan ikke bevare noe som ikke lenger finnes

Den vestlige sivilisasjonen er døende, og dens tradisjoner kan ikke lenger danne grunnlag for noen felles kultur eller et sivilsamfunn. Det gjenstår å «la de døde begrave sine døde». Og som Jesus sa: Kom med meg hvis du vil leve. Den feilslåtte konservatismens arvtagere må begynne å tenke på seg selv som radikale, gjenreisere og kontra­revolusjonære. For det er faktisk dét de er. Allerede Thomas Jefferson tenkte i disse baner.

Les mer»

Når friheten blir et problem

For USAs grunnlovsfedre var Gud frihetens utgangspunkt. Men bildet er annerledes for dagens politikere. I motsetning til USAs grunnlovsfedre frykter de ikke Gud, men døden, og da blir alt lov, selv det å behandle friske mennesker som kriminelle.

Det er, for å si det forsiktig, en oppskrift på diktatur.

Den beste vaksinen mot et slikt diktatur, er troen på Ham som kom til verden for å frelse verden.

Les mer»

Norsk forsvar – fra «piggsvin» til brikke i NATOs strategi

I det nye forsvarskonseptet er beroligelseselementet fjernet, og inn er kommet avstraffelse, som betyr angrep mot fiendtlig land, skip og fly hvor gjengjeldelse er sentralt og ikke begrenset til eget territorium. Dette øker faren for eskalering.

Les mer»

Masseinnvandringens vei fra feberfantasi til skjebne

Etterhvert som vi er vitne til hvordan flere europeiske samfunn, ikke minst det norske, gradvis ødelegges av segregasjon, polarisering og offentlig utrygghet som følge av menneskestrømmen, er det instruktivt å se tilbake på årene som er gått på veien fra noe som til sammenligning var idyll. Tiden har ikke bare vært kjennetegnet ved en nesten […]

Les mer»

Myten om de første pakistanerne i Norge

Den offisielle historien om de første pakistanerne som kom til Oslo rundt 1970, forteller om arbeidsinnvandring og etterspørsel etter arbeidskraft. Et dykk i avisarkivene viser at det er grov løgn.

Les mer»

Ni måneder i Oslo tingrett: Ran i det nye Norge

Under den store ranssaken som gikk for Oslo tingrett for to år siden, ble det avdekket at 16 av de 19 personene som ble dømt, hadde utenlandsk opphav. Vi har sett nærmere på de fellende dommene for ran og grovt ran i Oslo tingrett i et tidsrom av litt under ni måneders varighet. Det ble avsagt fellende ransdommer i 39 saker, mot i alt 68 personer. Av disse 68 personene, var det 53 med fulle navn som i sin helhet var av ikke-norsk opprinnelse.

Les mer»

Kunstkritikkens språklige tungetale

«Ogdens trekant» er en interessant figur og et ryddig redskap for den som prøver å forstå hvordan språket fungerer. Trekantens inndeling i begrep, betegnelse og referent utgjør en strukturell relasjon som viser hvordan tenkningen gjennom observasjon og begrepsdannelse skaper mening i språket. Begrepet står her for ideen, tankeinnholdet eller konseptet, mens betegnelsen, ordet eller tegnet […]

Les mer»