– Det er viktig at folk legger stolthet over Tyskland og å være tysk, sa Musk til rundt 4500 AfD-tilhengere i salen, som svarte med applaus og kamprop.
– Jeg synes helt ærlig at det er for stort fokus på fortidens skam og skyld, og vi må bevege oss videre derfra, sa han.
Videre ga han tydelig støtte til partiet og dets leder Alice Weidel.
– Jeg håper sterkt at AfD gjør det bra og at Alice Weidel blir statsminister, sa han i videohilsenen, som varte i rundt fem minutter.
Rett etter innsettelsen av president Donald Trump fikk Musk mye oppmerksomhet for håndbevegelser han gjorde på scenen. I etterkant har han fått flengende kritikk fra folk som mener han gjorde en «nazihilsen», mens mange også har ytret seg til hans forsvar.
Selv har ikke Musk gjort noe forsøk på ta avstand fra uttalelsen, ut over å si at nazi-beskyldningene er et skittent triks.
– «Alle er Hitler»-angrepet er så kjedelig, skrev han på meldingstjenesten X, som han selv eier.
Musk har også tidligere hyllet AfD og har sagt at det er det eneste partiet som kan redde Tyskland.
Tesla-eieren har fått kritikk for å blande seg inn i andre lands politikk og valg med sin innflytelse, spesielt gjennom X.
Neste måned er det nyvalg i Tyskland, etter at regjeringen kollapset i fjor høst. Meningsmålinger viser at AfD nå er det nest største partiet i Tyskland – på delt andreplass med regjeringspartiet SPD.
Konservative CDU/CSU er fortsatt det største partiet, men har minket noe på meningsmålingene i det siste.
Tesla og X-eier Elon Musk har markert seg som en tydelig støttespiller for det tyske partiet Alternative für Deutschland (AfD). Lørdag gjestet han en storstilt partisamling over videolink, til entusiastisk applaus og kamprop.
(NTB):
Her kan du se Elon Musks hilsen med norsk tekst:
Musk måtte naturlig nok kommentere den store snakkisen de siste dagene, etter at han gjorde en armbevegelse som deler av pressen og venstresiden har fremstilt som en «nazihilsen», noe han latterliggjorde i innlegget.
Den 9. januar organiserte Musk en samtale med partileder Alice Weidel på X, hvor de diskuterte en rekke ulike temaer uten streng regi. Samtalen skapte bølger både i forkant og i kjølvannet. Ifølge flere kilder hos EU-kommisjonen var det en rekke byråkrater som fulgte nøye med på samtalen for å finne eventuelle brudd på regelverk som kan brukes mot Musk i den pågående granskningen av X og Musk.
På tross av at flere milliardærer over flere år har engasjert seg politisk i flere europeiske land, så vel som direkte i EU-systemet, har det vakt stor oppsikt etter at Elon Musk tok tilsvarende grep. I motsetning til andre, erklærte han støtte til fordel for sterke opposisjonskrefter i både Tyskland og Storbritannia. Han har også signalisert tydelig støtte til Meloni i Italia.
Det har imidlertid ikke vært reaksjoner fra etablerte politikere når det gjelder lobbyisme, donasjoner og innflytelse fra milliardærer som George Soros, Bill Gates eller Bernard Arnault.
Abonner på Document for den usensurerte sannheten mediene ikke vil fortelle deg.
Kjøp «Veien fra ateismen til det totalitære» av Olavus Norvegicus.