Organisasjonen Åpne Dørers årlige rapport om forfølgelse og diskriminering av kristne verden over legges fram onsdag. Den viser et historisk toppnivå i antallet som blir forfulgt.

Den ferske rapporten viser at over 380 millioner kristne lever i områder hvor de risikerer høy grad av forfølgelse og diskriminering på grunn av sin tro. Dette er det høyeste antallet som er registrert siden rapporten ble lagt fram første gang i 1992.

Der kristne opplever forfølgelse, rammes ofte også andre religiøse minoriteter.

Denne negative utviklingen skyldes blant annet framveksten av flere ekstreme terrorgrupper, en økning i autoritære regimer og voksende nasjonalisme, heter det i en pressemelding fra organisasjonen.

Rapporten slår fast at én av sju kristne på verdensbasis lever i områder hvor de risikerer høy grad av forfølgelse og diskriminering. I Afrika er tallet én av fem, i Asia to av fem.

– Vi ser med uro på utviklingen, sier generalsekretær Morten Askeland i Åpne Dører.

Askeland ber om at norske myndigheter nå må sette trosminoritetenes rettigheter høyt på dagsordenen og gjøre trosfrihet til en prioritet i utenriks- og utviklingspolitikken.

Med unntak av ett år har Nord-Korea siden 2002 ligget øverst på listen over land med ekstrem grad av forfølgelse. De øvrige landene med ekstrem forfølgelse er Somalia, Jemen, Libya, Sudan, Eritrea, Nigeria, Pakistan, Iran, Afghanistan, India, Saudi-Arabia og Myanmar.

Åpne Dører (Open Doors International) er en tverrkirkelig, internasjonal misjonsorganisasjon som arbeider for og støtter forfulgte kristne i over 70 land. I tillegg til en omfattende informasjonsvirksomhet arbeider organisasjonen med nødhjelp, traumehjelp, medisinsk hjelp, gjenoppbygging av hus og kirker, utdanning, mikrolån og rettshjelp.

 

 

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.