Tommy Robinsons historie er kjent for mange av våre lesere. Hans kamp mot grooming-gjengene og islamiseringen av engelske byer har gjort ham til kjendis langt utenfor Storbritannias grenser.

Som arbeidergutt fra Luton nådde han aldri frem til eliten med sitt budskap om masseovergrepene som foregikk i de gamle engelske industribyene.

I Norge har man hørt om Rotherham og 1400 jenter som ble utsatt for systematiske voldtekter av hovedsakelig pakistanske menn. Men det er bare toppen av isfjellet. For dette har skjedd i alle byer og det pågår fremdeles. Og det pågår også i andre europeiske land.

Det tok mange år før det ble fattet noen som helst interesse for problemet og det måtte en journalist fra The Times til før noen ansvarlige begynte å våkne. Og det skjedde ikke før i 2011, etter årtier med overgrep.

Andrew Norfolk i The Times gjorde problemet kjent for resten av den britiske befolkningen:

Det er alltid arbeiderklassen som må ta støyten for innvandrings negative konsekvenser. Og de blir aldri hørt når de protesterer. Bevegelser som BNP og EDL kan ikke bare avfeies som rasistiske og hatefulle hooligans. Blant dem var det mange familiemedlemmer som nettopp hadde personlig fått føle islams overherredømme på kroppen lokalt hvor de bodde. Ifølge den offentlige Jay Report, så er det minst 1400 groomingofre – bare i den lille byen Rotherham. Det antas at dette tallet er konservativt og at det reelle er 2000 bare i den byen. Antallet for hele landet er det ingen som tør å gjette på engang.

«Hva annet kan vi gjøre enn å gå ut i gatene og protestere?», spurte Tommy.

Med tiden er groomingen og voldtektene blitt et kjent faktum og rettssakene har stått i kø. Det satt langt inne, og politiet måtte til slutt innrømme at de bevisst hadde latt overgrepene pågå uhindret. Taushetskulturen både blant politikere, sosialarbeidere og politi bidro til titusenvis av ofre som fikk livene sine ødelagt av gjenger som dette:

Det tidligere parlamentsmedlemmet for Labour i Rotherham, Denis MacShane, sa at han hadde vært «too much of a liberal leftie» og skulle ha gjort mer for å undersøke sex-groomingsakene. Han uttalte til BBC:

«I think there was a culture of not wanting to rock the multicultural community boat if I may put it like that.”

I 2017 viste BBC en serie i tre deler basert på historiene fra tre av jentene som ble utsatt for overgrepene i Rochdale. Det var sjokkerende å se. Vi omtalte det den gangen slik:

Den uhyggelige realistiske fremstillingen i denne BBC-serien har grepet nasjonen. Man hadde rett og slett ikke følelsen av at man så på skuespillere, men fulgte et slags forstyrret reality-tv. Flere skrev da også på sosiale medier at de ikke orket å se på. Vi som orket ble sittende igjen med uutslettelige inntrykk.

Fra en voldtektsscene fra filmen:

Jentene ble utsatt for vold, trusler, tortur og flere ble til og med drept. Flere steder var det egne «voldtektshus».

Tommy Robinson sier at han er en budbringer. Mens mange i arbeiderklassen ikke lenger stoler verken på politi, politikere eller medier, så forteller de gjerne sine historier til Tommy.

Tiden har løpt fra en forskrudd venstreideologi om at vi alle er like og at alle kulturer er like gode. Storbritannia er langt foran Norge men sliter fremdeles med et klasseskille og en forakt for arbeiderklassen som spesielt Labour ser ut til å dyrke. Partiet som skulle representere arbeiderklassen består nå av akademikere som aldri har vært på en «council estate» (sosialboligområde). Champagne-sosialister, som de kalles.

Dette er samme utvikling som vi også har sett i andre land hvor avstanden mellom politikere og befolkningen stadig øker. Og nå har politikerne opphøyet seg selv til et punkt hvor de er blitt redde for sitt eget folk. For å holde folket under kontroll innfører de «lover mot hat» hvor kun den etniske befolkningen skal kues. Alle som reiser seg opp mot dette blir håndtert med nye lover i hånd. Sosiale medier hjelper til med å skape en kanselleringskultur hvor alt bare forsvinner, slik som tidligere videoer på Youtube av Tommy Robinson.

Tommy Robinsons protester mot en regjering, som ikke lenger tar hensyn til eget folk, blir slått hardt ned på. Han forfølges med «lawfare». Men britisk middelklasse har også fått åpnet øynene etter at vanlige folk blir fengslet for å ha skrevet noe ufint på sosiale medier. Labour-regjeringen har endog gått så langt at de har sluppet ut innsatte for å skape plass i allerede overfylte fengsler!

Tommy personlige historie er en parallell til samfunnsutviklingen og den forsvinnende ytringsfriheten. Hans populartitet har vokst i takt med folks sinne over den politiske overkjøringen av folket. Han er, i maktens øyne, blitt en folkefiende som må nøytraliseres.

Vi inviterte Tommy Robinson til Oslo i september. Han hadde mye på hjertet. Først hadde vi et intervju i studio og dagen etter holdt han et foredrag for Documents abonnenter. Han snakker som en foss og vi har brukt en del tid på å tekste alt til norsk.

Tommy har flere ganger blitt arrestert og har måttet sone med muslimer som vil ta livet av ham.

28. oktober skal han igjen i rettssalen med en potensiell dom på fire år. Han er nokså sikker på at han blir dømt, fortalte han oss. To dager før dette; lørdag 26. oktober, skal han avholde en stor demonstrasjon midt i London. Vi har samlet inn Vipps-donasjoner fra dere trofaste lesere og sender Rebecca og vår tekniker Ilir til London.

Nå kan du høre hans historie slik bare Tommy kan fortelle den:

YouTube:

Du kan slå på på norsk teksting ved å trykke på ikon nr. 2 fra venstre i verktøylinjen (se bildet under). Tommy snakker rasende fort, så du kan redusere farten ved å trykke på tannhjulet og deretter på avspillingshastighet.

På mobil trykker du på videoen en gang og får frem tannhjulet oppe t.h. Trykk på det og slå på teksting i menyen.

Rumble: (video vil være tilgjengelig klokken 20.00)

Følg Document på X

 

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.