Abid Raja tok et generaloppgjør med islam på NRK Debatten. Nå er han blitt en fiende for islamister og konservative muslimer i Norge.

Raja gjestet nylig podcasten Stavrum & Eikeland i Nettavisen. Der forteller han om at det meste har endevendt seg etter NRK debatten og hans nye bok hvor han tok et oppgjør med islam i Norge.

Etter flere tiår hvor Raja har vært aktiv i politikken og angrepet innvandringskritikere, gjorde han en helomvending i september hvor han fortalte at islam er uforenlig med norske og vestlige verdier.

Se video fra NRK Debatten:

– Stygg debatt har det blitt i noen kretser fra det meget sterkt konservative – kanskje på grensen til det islamistiske – miljøet, sier Abid Raja til Nettavisen.

Raja mener det handler om å statuere et eksempel, slik at andre muslimer ikke tør å gå ut og si noe. Underveis i NRK Debatten fikk Raja beskjed om å komme seg ut av islam, hvis han ikke likte det.

En av dem som har stått i bresjen for å forsvare blant annet Mohyeldeen Muhammad for alvorlige trusler mot Abid Raja, er Yousuf Dawah, hvis navn egentlig er Kent Michael Malmø.

 

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Er du lei av medier som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.