En gruppe pro-palestinske demonstranter barrikaderte seg inne i Morrill Hall på University of Minnesota Twin Cities campus mandag og fortsatte med å skade eiendom og hindre ansatte i å forlate bygningen.

Demonstrantene samlet seg rundt kl. 15.00 på en plen på campus før de beveget seg mot Morrill Hall, som er administrasjonsbygningen.

Minneapolis-politiet rykket ut like etter klokka 16.00 og rundt kl. 16.40 utstedte universitetet et sikkerhetsvarsel om at demonstranter hadde gått inn i bygningen, forårsaket skade på eiendom og begrenset inn- og utgang fra bygningen.

Videoen nedenfor viser demonstrasjonen før bygningen ble stormet og okkupert. En dør er barrikert ved hjelp av stoler, bord og det som ser ut til å være sykkellåser.


Inne i bygningen begynte opprørerne å spraye maling, blant annet ved å dekke til linsene på alle interne sikkerhetskameraer, knuse innvendige vinduer og barrikadere bygningens inn- og utganger, skriver Fox News.

Det fulle omfanget av skadene er ukjent, heter det i en uttalelse fra universitetet.

Ansatte jobbet i Morrill Hall-bygningen på det tidspunktet, og flere fikk ikke lov til å forlate bygningen. Noen var innelåst i en lengre periode, opplyser universitetet.

Like før klokken 18.00 la en reporter fra Minnesota Daily ut et videoklipp som viser politiet arrestere demonstrantene inne i bygningen.

Demonstrantene tilhørte UMN Students for a Democratic Society, en gruppe som krever at universitetet selger seg ut av selskaper som støtter Israel. Universitetet har tidligere nektet å etterkomme disse kravene under protester på campus i sommer.

Elleve personer ble til slutt varetektsfengslet i Hennepin County Jail, siktet for blant annet opprør, ulovlig inntrenging og skadeverk. Demonstrantene var i alderen 18 til 26 år.

Universitetet sa at ingen ytterligere informasjon var umiddelbart tilgjengelig ettersom etterforskningen fortsatt pågår, skriver Fox.

11 arrested during protest outside University of Minnesota’s Morrill Hall.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.