Fylkestinget bør utsette behandlingen av skolenedleggelsene i Innlandet mener, advokat John Christian Elden, som mener vedtaket kan bryte med Grunnloven.

– Vår vurdering er at det faglige grunnlaget for endringen av skole- og tilbudsstrukturen mangler tilstrekkelige vurderinger av hensynet til barnets beste, slik både Grunnloven og Barnekonvensjonen krever, sier advokat John Christian Elden i en pressemelding.

– Hensynet til barnets beste risikerer å reduseres til ren estetikk dersom slike vurderinger skal komme inn for å begrunne allerede fastsatte standpunkter i ettertid. (NTB)

Den profilerte advokaten engasjerer seg nå i den betente saken, som er i ferd med å splitte både by og land og den rød-grønne regjeringen.

Eldens advokatfirma er engasjert av Foreldrenes Arbeidsutvalg ved Dokka barne- og ungdomsskole, og aksjonsgruppene «Bevar Dokka videregående» og «Tverrfaglig arbeidsgruppe for framtidsskole i Innlandet».

Målet er å få fylkestinget i Innlandets til å endre holdning i behandling av skolestruktur-saken, som onsdag skal avgjøre om flere bygder i Innlandet vil rammes av nedleggelse av de lokale videregående skolene

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.