NTB

Irans naboland har lovet at de ikke vil tillate at deres territorium eller luftrom brukes til å utføre angrep mot iranske mål, ifølge Irans utenriksminister.

– Alle våre naboer har forsikret oss om at de ikke vil tillate at deres territorium eller luftrom blir brukt til angrep mot den islamske republikken Iran, sier utenriksminister Abbas Araghchi på en pressekonferanse i Kuwait.

Uttalelsen kommer flere uker etter Irans rakettangrep mot Israel 1. oktober. Israelske myndigheter har sagt de kommer til gjengjelde angrepet.

– Vi overvåker nøye bevegelsene til amerikanske baser i regionen og er klar over alle deres bevegelser og flyginger, sier Araghchi og legger til «hvis Israel angriper Iran i noen som helst form, kommer Iran til å svare på samme måte».

USA, Israels trofaste allierte, har militærkapasitet over hele Midtøsten, inkludert i Bahrain, Kuwait, Qatar og De forente arabiske emirater.

Araghchi, som for tiden er på en regional turné som har tatt ham til Saudi-Arabia, Qatar, Oman, Irak, Egypt og Tyrkia, advarer samtidig Israel mot å angripe iranske atomanlegg.

– Å angripe et atomanlegg er en stor internasjonal forbrytelse, selv det å true med å angripe et atomanlegg er en forbrytelse og mot internasjonale regler, sier han.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.