NTB

En mann fra Sør-Helgeland er i Helgeland tingrett dømt til to år og to måneders ubetinget fengsel for seksuell omgang med sitt eget barnebarn.

Barnet var i var i barneskolealder da overgrepet fant sted, skriver Brønnøysunds Avis.

Hendelsen mannen er dømt for, ligger noen år tilbake i tid, på et tidspunkt da barnebarnet var i barneskolealder. Den tiltalte mannen er i 70-årene, men var i 60-årene da handlingen i tiltalen fant sted.

I retten erkjente mannen straffskyld og bestred ikke forklaringen fra den fornærmede jenta, men sa at han husket lite fra hendelsen.

«Ved bevisbedømmelsen har retten særlig lagt vekt på fornærmedes forklaring. Hun har forklart om hendelsen med den forståelse og detaljeringsgrad som kan forventes ut fra hennes alder på gjerningstidspunktet», heter det blant annet i dommen.

Retten legger en viss grad vekt på erkjennelsen av straffskyld, selv om den mener tiltalte har «redusert og bagatellisert» handlingen. Samtidig pekes det på at det i «betydelig grad er skjerpende» at mannen var hennes bestefar.

Fornærmedes bistandsadvokat la ned påstand om en erstatning på 250.000 kroner, mens retten satte den til 210.000 kroner. I tillegg må han betale 8.000 kroner i sakskostnader.

Mannens forsvarer, advokat Tore Walle-Jensen, opplyser til avisen at hans klient ønsker å anke dommen over straffeutmålingen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.