USAs utenriksminister Antony Blinken ser våpenhvile som løsningen på alt. USA forsøker å få i gang våpenhvileforhandlinger etter Hamas-leder Yahya Sinwars død.

I dag reiste Blinken på nok en rundreise i Midtøsten. Denne gangen er det en død Hamas-leder som får ham til å argumentere for våpenhvile.

Blinkens reise til regionen er hans ellevte siden Hamas-angrepet på Israel 7. oktober 2023 utløste Gaza-krigen. Det skjer mens Israel har intensivert offensiven i Gaza og mot Hizbollah-militsen i Libanon.

Blinken skal snakke med regionens ledere om viktigheten av å få en slutt på Gaza-krigen, hvordan man kan legge en plan for det palestinske området etter konflikten, samt hvordan man kan komme fram til en diplomatisk løsning på konflikten mellom Israel og Hizbollah, opplyser utenriksdepartementet i en uttalelse.

Den amerikanske utenriksministeren starter rundreisen i Israel. (NTB-Reuters)

Ifølge New York Times er dette en fornyet innsats for å skape ro i regionen. Amerikansk UD opplyste ikke hvilke andre land Blinken kunne komme til å besøke.

Tidligere har han blant annet besøkt Egypt og Jordan, samt de arabiske gulfstatene Saudi-Arabia, Qatar og De forente arabiske emirater.

Blinken kommer til regionen på et tidspunkt da Israel forbereder seg på å angripe Iran som gjengjeldelse for et iransk ballistisk rakettangrep mot Israel tidligere denne måneden.

Amerikanske og israelske tjenestemenn har diskutert reaksjonen de siste ukene, og israelske tjenestemenn har sagt til Washington at de vil avstå fra angrep på iranske atom- eller energianlegg som kan føre til en dramatisk eskalering mellom landene.

Joe Biden har også oppfordret Israel til ikke å angripe iranske oljeinstallasjoner. Årsaken er ifølge enkelte kommentatorer blant annet at Demokratene ikke ønsker en stigende oljepris rett før det amerikanske presidentvalget 5. november, om to uker og én dag.

Les også:

Hvorfor vil plutselig Biden innføre sanksjoner mot iransk olje?

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her! Kjøp e-boken her.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.