New York City har behov for 14.000 hotellrom til migranter i 2025. Kostnadene forventes å overstige 2300 millioner dollar. For øyeblikket er 150 hoteller i bruk. Migranter forventes over tre år å koste byen 5760 millioner dollar.

Deler berikelsen med demokratene

Mer enn 200.000 migranter er ankommet New York siden 2022, mange av dem busset av republikanske guvernører i syd som ønsker å dele gleden over at mennesker på illegalt vis tar seg inn i landet, med guvernører fra demokratene i nord.

Så langt har New York City tatt 150 hoteller i bruk for å huse illegale migranter. Byen har kontrakt med New York City Hotel Association om husly for i gjennomsnitt 352 dollar pr. natt pr. familie, ifølge New York Post

Tak over hodet er overhodet ikke eneste budsjettpost. I tillegg kommer mat, klær, skolegang og helsetjenester.

Ikoniske hoteller i ny rolle 

Flere av byens mest ikoniske hoteller huser idag migranter, 22 av dem i Midtown Manhattan. Firestjerners Row NYC Hotel på Times Square og Roosevelt nær Grand Central er blant dem. 

Gjennomsnittsprisen pr. natt betalt av turister, er som følge av dette for første gang drevet over 300 dollar.

Materialtretthet

Hotelleierne advarer om at de har en oppgave å utføre før rommene som idag huser migranter, er brukbar for de millioner av turister som skal holde økonomien flytende: 

– De må renoveres. Det er gode nyheter for bygg- og anleggsbransjen, men ikke fullt så gode nyheter for hotelleierne, filosoferer lederen av Hotel Association of New York City, Vijay Dandapani. 

Mens politi og brannvesen slankes

Migrantkrisen har medført slankeøvelser for tjenester byens innbyggere har vennet seg til. Blant de deskalerte er politi og brannvesen. 

– New Yorks befolknings medfølelse er kanskje ubegrenset, men det er ikke våre ressurser, sier Eric Adams, New Yorks borgermester.

New York Citys utgifter utgjør – om det kan være til trøst for noen – dog bare en liten del av hva delstaten New York må bære. Joe Bidens grensekrise vil ifølge nyhetsbyrået AFP koste delstaten opp mot 12 milliarder dollar over tre år. 

Illegale migranter nekter å flytte fra luksushotell i New York City

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!
Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp «Mesteren og Margarita»!
Du kan også kjøpe den som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.