Nylig rykket Sp-leder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum ut i Nationen med en skryteliste over egen distriktspolitikk.

Listen besto av gratis ferge, gratis barnehage i nord og nedskrivning av studielån i tynt befolkede kommuner.

Men FrPs Hans Andreas Limi mener finansministeren har misforstått hva distriktspolitikk egentlig er.

– Det må være næringsgrunnlag som gjør at det er attraktivt å bo der. Ikke minst attraktivt for unge mennesker som kanskje flytter ut en periode for å ta utdanning, og så flytter tilbake igjen fordi de vet de kan få jobb, sier Limi til Nationen.

FrP mener at kutt i skatter og avgifter er nøkkelen til å skape attraktive distrikter med sterkt næringsliv.

– Et eksempel på det motsatte er jo det som regjeringen har gjennomført, nemlig lakseskatten. For den rammer en næring som er utrolig viktig langs hele kysten vår. Det vi vet, er at distriktet og kysten ikke kan overleve på subsidier og gratis ferge alene, sier FrPs nestleder.

Limi har ledet FrPs programkomité, og fredag ble utkastet til partiets politikk for perioden 2025–2029 offentliggjort.

Programkomiteen vil redusere inntektsskatten og kutte i bil- og drivstoffavgifter. De vil også prioritere å redusere skatten på lønnsinntekt for å øke arbeidsdeltakelsen samt fjerne momsen på vann, avløp og renovasjon.

– Nå er tiden inne for å gjennomføre betydelige lettelser i inntektsskatten, spesielt på middels og lave inntekter, sier FrP-toppen og understreker:

– Det vil gi betydelige lettelser for vanlige folk som dessverre opplever tøffe tider.

Man kan ikke bare se på hva som skal være gratis i distriktene, påpeker han.

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her! Kjøp e-boken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.