Republikanernes presidentkandidat Donald Trump bemannet pommes frites-stasjonen på en McDonald’s i Pennsylvania på søndag, før han arrangerte en improvisert pressekonferanse og svarte på spørsmål gjennom drive-thru-vinduet.

Mens journalister og assistenter så på, viste en ansatt Trump hvordan han skulle dyppe kurver med pommes frites i olje, salte pommes fritesene og legge dem i esker ved hjelp av en øse.

Trump, som er en velkjent fan av hurtigmat, og skal angivelig ofte bestille McDonald’s-mat blant annet om bord på Air Force One, uttrykte forundring over at han ikke trengte å ta på pommes fritesen med hendene, skriver NTB.

– Jeg har hele livet virkelig hatt lyst til å gjøre dette. Det krever faktisk stor ekspertise å gjøre det riktig og å gjøre det raskt, sa Trump med et smil, mens han la fra seg dressjakken og tok på seg et forkle over skjorte og slips.

Besøket kom i etterkant av den demokratiske kandidaten Kamala Harris’ beretninger i valgkampen om at hun jobbet i en hurtigmatkjede mens hun gikk på college.

En stor folkemengde stod langs gaten utenfor restauranten i Feasterville-Trevose, som er en del av Bucks County, et viktig svingvelgerområde nord for Philadelphia.

Senere søndag deltok Trump på et kveldsmøte i Lancaster før han skulle se Pittsburgh Steelers hjemmekamp mot New York Jets.

Etter å ha servert poser med takeaway til folk i drive-thru-banen, lente Trump seg ut av vinduet, fortsatt iført forkle, for å svare på spørsmål fra mediene som var oppstilt utenfor.

Republikanernes presidentkandidat, tidligere president Donald Trump, gir en bestilling til en kunde ved et drive-thru-vindu under et besøk på en McDonald’s, søndag 20. oktober 2024, i Feasterville-Trevose, Pennsylvania. Foto: AP /Evan Vucci/NTB

Han spøkte med at han hadde kjøpt iskrem til en reporter, og da en annen spurte hva han hadde å si til Harris på 60-årsdagen hennes på søndag, sa Trump:

– Jeg vil si gratulerer med dagen, Kamala, og la til:

– Jeg tror jeg skal kjøpe blomster til henne.

Trump svarte ikke direkte på et spørsmål om han kunne tenke seg å støtte økte minstelønninger etter å ha sett McDonald’s-ansatte i aksjon, men sa:

– Disse menneskene jobber hardt. De er flotte.

Han la til at «Jeg så nettopp noe … en prosess som er vakker.»

Da assistentene til slutt oppfordret ham til å avslutte, slik at han kunne dra videre til sitt neste arrangement, sa Trump:

– Var ikke det et merkelig sted å holde pressekonferanse?

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.