Israelske tjenestemenn sier med stor grad av sikkerhet at Hamas-lederen Yahya Sinwar er død. Det var under en konfrontasjon med tre terrorister på Gaza-stripen onsdag at israelske soldater til sin store overraskelse oppdaget at en av de drepte var Sinwar.

Endelig rettsmedisinsk bekreftelse vil ta noen timer, men Israel går allerede nå ut med nyheten.

Ifølge rapportene mente tjenestemennene med stor sikkerhet at liket var Sinwars, men man regnet med at en sikker identifisering ville ta flere timer.

Det er en stor seier for Israel at mannen som organiserte 7. oktober er eliminert. Israelerne har jaget ham i mer enn et år, men han har hele tiden omgitt seg med gisler som beskyttelse. Man tror at de seks gislene som Hamas henrettet for noen uker siden, var hans livsforsikring. Dermed var det ingenting som hindret soldatene i å ta ham ut.

Tjenestemannen sa at sikkerhetstjenesten vurderer det som «svært sannsynlig» at terroristen som ble drept av IDF var Sinwar.
Medlemmer av sikkerhetskabinettet ble informert om at Hamas-leder Yahya Sinwar med stor sannsynlighet er død, sa to tjenestemenn med kjennskap til saken sent torsdag ettermiddag. To av Israels største kringkastere, Kan og Channel 12, siterte også israelske tjenestemenn på at Sinwar er død.

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her! Kjøp e-boken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.