Truls Olufsen-Mehus. Foto: Konservativt.

Vi lever i en økonomisk «dyrtid» med skyhøye levekostnader, stadig nye politiske kriser og overnasjonale tiltak som ikke tjener folk flest. Jeg stiller til valg som stortingskandidat for Konservativt i både Rogaland og Finnmark for å utfordre disse krisene, som jeg mener er politisk skapt, og for å tilby reelle, ansvarlige løsninger som setter mennesker, familier, lokalt eiet næringsliv og nasjonen først.

Som mange av dere, er jeg dypt bekymret for retningen Norge har tatt de siste årene. Inflasjon, energiprisene som skader både husholdninger og næringslivet, og en politisk elite som ser ut til å ha mistet kontakten med vanlige mennesker, har satt landet i en permanent krisetilstand. Vi går fra den ene krisen til den andre, der politikerne som skapte krisen, tilbyr statlige «pakker» som løsninger på problemene de selv satte oss i.

Det er gått for langt, og jeg nekter å sitte stille og se på

Jeg vil adressere høye strømregninger på grunn av 15.000 innførte EU-direktiver og ny EU-klimalov. Jeg vil forkaste uholdbare klimamål ved elektrifisering av sokkelen, som koster for mye og gir lite tilbake. Å elektrifisere industri med ustabil fornybar energi lar seg rett og slett ikke gjøre. Vi kan ikke tillate oss å slå av noe som fungerer før noe nytt som også fungerer like bra eller bedre er på plass. Det er enkel logikk å kreve dette politisk, men ingen våger å gjøre det.

Norges grønne skifte skjedde for 50 år siden ved utbyggingen av vannkraft. Men nå eies rundt 300 vannkraftverk av ukjente internasjonale eiere. Jeg er overbevist om nødvendigheten av å få på plass løsninger som virkelig gagner folket. Politikere som roper høyest om klimakrise, burde ropt like høyt etter kjernekraft. Men det gjør de ikke, og det vitner om manglende forståelse av kraftproduksjon. Det er rett og slett uansvarlig.

En konservativ løsning på dagens utfordringer

Min visjon for Norge er bygget på et fundament av konservative prinsipper. Jeg mener at statens administrasjon og byråkrati må slankes betraktelig og ilegges krav om mer effektivitet. Jeg mener at nasjonen vår skal være suveren og selvforsynt, og at vi derfor må sette våre folk først – ikke politisk mote eller globale agendaer.

Dette innebærer:

  • Å sikre at energipolitikken tjener nasjonen og folket, ikke urealistiske klimamål. Norsk energiproduksjon er tuftet på vannkraft, olje og gass, og vi må sikre at ressursene brukes klokt for å sikre både arbeidsplasser og lavere energipriser for vanlige folk. Lave energipriser er hovedkriteriet for god velstand og god velferd!
  • Å få økonomien på rett kjøl igjen. Det politiske misligholdet som har ført til den økonomiske «dyrtiden» vi nå opplever, må stoppes. Dette krever modige grep som å senke skatter og avgifter og kraftig redusere byråkrati og reguleringer for å hjelpe både næringslivet og husholdningene. Jeg vil kjempe for at regjeringen fører en politikk som velfortjent gir rom for vekst og velstand for dem som satser, og samtidig letter betraktelig på byrdene for familier og enkeltpersoner.
  • Å stå opp for norske verdier og tradisjoner. Vi ser en bølge av ideologier og teorier som undergraver både familie, tro og grunnleggende verdier. Jeg vil stå fast på det kristne fundamentet, den haugianske ånd og hånd, som har vært med på å bygge dette landet. Vi skal ikke bøye oss for radikale agendaer og kulturrelativisme, men heller kjempe for det som er godt, sant og varig. Her har jeg lenge stått i front nasjonalt.

 

Politikk for hele folket – også i distriktene

Konservativts politikere vil være sterke stemmer for både dere i distriktene og dere i byene, som alle trenger verdiforankret og moralsk politisk styring.

Vårt mål er tydelig: å utfordre de politisk skapte krisene vi ser i dag og bringe tilbake en sunn, konservativ styring som setter vår befolkning først. Jeg vil være en kandidat som kjemper for det som betyr mest nå – lave energipriser og å holde styr på staten med økonomisk ansvarlighet, i tråd med og respekt for verdiene som har bygget dette landet.

Folk snakker om at vi trenger sterke stemme på Stortinget, de som ikke bøyer av eller tier i møte med politisk korrekte saker, men de som vil jobbe for løsninger som gagner dere.

Min egen CV viser at jeg har solid gründerbakgrunn, internasjonal yrkeserfaring og erfaring fra offentlig forvaltning som næringssjef. Som politiker har jeg holdt politiske topptillitsverv og vært folkevalgt i kommunestyre og fylkesting. Jeg er nå klar til å ta opp kampen for et Norge på solid grunn.

Stem for en fremtid med uredd fokus på verdiskaping og verdispørsmål. Stem Konservativt.

Med vennlig hilsen,
Truls Olufsen-Mehus
Nominert stortingskandidat, Konservativt Rogaland

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp e-boken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.