En felleskristen erklæring til kamp mot skeiv teori, og kjønnsaktivisme er signert av 34 organisasjoner og kirkesamfunn i Norge. 

Det er lenge siden kirkesamfunn i Norge har gått til aktiv kamp mot myndighetenes politikk, men det er tydelig at politikere fra nær sagt alle partier har trukket strikken for langt, skal vi tro de 34 medutgiverne av den nye erklæringen.

Med tittelen «Felleskristen erklæring om kjønns- og seksualitetsmangfold», mener de myndighetene har forsøkt å presse norske borgere og organisasjoner til å tilpasse seg skeiv teori, som søker å fjerne biologisk kjønn som en faktor.

I erklæringen skriver dem: 

Vi mener at mye av innholdet i moderne kjønnsideologi og i begrepet «kjønns- og seksualitetsmangfold» ikke bygger på medisinsk kunnskap og naturvitenskap. Det er heller ikke forenlig med vår kristne tro, tanke og virkelighetsforståelse.

Vi forsvarer et demokratisk, pluralistisk og livssynsåpent samfunn, der livssynsmangfoldet er preget av gjensidig respekt. For oss er ytringsfrihet, samvittighetsfrihet og trosfrihet sentrale og umistelige verdier.

Vi mener at offentlige myndigheter og organer misbruker sitt mandat og sin makt hvis de prøver å presse norske borgere og organisasjoner til å tilpasse seg «skeiv teori» angående kjønn, seksualitet og ekteskap. En slik aktivisme fra myndighetene strider mot religionsfriheten og samvittighetsfriheten – og mot foreldreretten.

Kirkesamfunnene som har signert erklæringen er:

  • Pinsebevegelsen i Norge
  • Norsk katolsk bisperåd
  • Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn (DELK)
  • Baptistkirken Norge
  • Den nordisk-katolske kirke
  • Kristent Nettverk / Kristent Fellesskap
  • Det evangelisk-lutherske stift i Norge
  • Den lutherske kirke i Norge (LKN)
  • Foursquare Norge

I tillegg kommer en rekke organisasjoner, enkeltpersoner, pastorer med flere.

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) går rett i strupen på kristen-Norge, og uttaler følgende ifølge NTB:

– Det er mye i denne erklæringen som jeg vet er sårende for mange å lese, særlig den manglende aksepten og forståelsen av skeive. Vi lever i et samfunn der vi har kommet langt forbi de diskusjonene som organisasjonene prøver å aktualisere.

 

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.