Donald Trump havnet i en opphetet ordveksling med Bloombergs John Micklethwait på tirsdag da han snakket om tariffer – og sa til sjefredaktøren  at han har tatt feil hele livet. New York Post skriver om saken.

Micklethwait, som er opprinnelig fra England, spurte Trump gjentatte ganger på The Economic Club of Chicago om hvordan han ville innføre høye tollsatser på utenlandske selskaper uten at det ville slå tilbake på den amerikanske forbrukeren – ettersom USAs økonomi i dag er sammenvevd med Kina og EU.

«Den samlede effekten kan bli massiv», sa redaktøren, og la til at Trump er innstilt på å kaste USA ut i en handelskrig.

Trump svarte at de kommer til å ha en massiv effekt – en positiv effekt og sa spøkefullt til Micklethwait:

«Det må være vanskelig for deg å bruke 25 år på å snakke om tolltariffer som noe negativt, og så få noen til å forklare deg at du tar helt feil.»

Micklethwait presset Trump på hva han mente om kritikerne som hevdet at å innføre så store tariffer ville føre kostnadene tilbake på forbrukeren som ønsker å kjøpe utenlandske varer:

«Kritikerne sier at tollsatsene dine vil ende opp som en nasjonal omsetningsskatt. USA importerer for øyeblikket for 3 billioner dollar. Dere kommer til å legge toll på hver eneste en av dem. Det kommer til å øke kostnadene for alle de som ønsker å kjøpe utenlandske varer.»

«Er ikke det enkel matematikk, president Trump?»

Trump svarte :

«Jo, det er det, men ikke slik du har tenkt. Jeg har alltid vært veldig god i matematikk.»

Trump sa videre at de astronomiske tollsatsene på utenlandske bedrifter vil få dem til å etablere seg i USA i stedet:

«Vet du, det finnes en annen teori.Tariffen du innfører er så høy, så forferdelig, så avskyelig, at de kommer med en gang.»

«Jo høyere tollen er, desto mer sannsynlig er det at selskapet vil komme til USA og bygge en fabrikk i USA, slik at det slipper å betale tollen.»

Bloomberg-redaktøren pekte også på at noen av Trumps løfter vil bidra til å øke statsgjelden – som å gjøre renter på billån fradragsberettiget.

Micklethwait sa at mange har kritisert Trump for at han vil opparbeide seg en enorm gjeld med sin politikk om å ikke ha noen skatt på tips, trygd og overtid.

Trump argumenterte at hans politikk ville føre til vekst i stedet og at alle «ekspertene har tatt feil:

«De har tatt feil om alt. Det har du også, forresten, du har tatt feil,» sa Trump til Micklethwait. Du har tatt feil hele livet på dette området.»

Mediepersonligheten Colin Rugg lister opp de fem viktigste øyeblikkene i den debatten mellom Donald Trump og John Micklethwait.

Trump rakker ned på Federal Reserve, og sier at de møter opp på kontoret en gang i måneden for å «kaste mynt og krone».

Trump skjeller ut Micklethwait og Wall Street Journal for å ta feil om alt.

Trump kritiserer europeiske bilselskaper for å omgå tolltariffer ved å sende deler til USA som skal settes sammen.

Publikum begynner å juble etter at Trump har kranglet med Micklethwait om tariffer, og sier at hvis selskaper vil unngå dem, må de bare bygge fabrikkene sine i USA.

Trump kaller Gavin Newsom for «Newscum» (scum = avskum), noe som får Micklethwait til å korrigere ham, noe som igjen får Trump til å korrigere ham tilbake.

Mange på sosiale medier skriver at John Micklethwait i 2019 beordret staben sin til ikke å etterforske Mike Bloomberg eller noen annen demokratisk kandidat.

Dette er også bekreftet av CNBC som siterer Micklethwait :

«Vi vil fortsette vår tradisjon med ikke å etterforske Mike (og hans familie og stiftelse), og vi vil utvide den samme politikken til å gjelde hans rivaler i de demokratiske primærvalgene. Vi kan ikke behandle Mikes demokratiske konkurrenter annerledes enn ham», sa sjefredaktør John Micklethwait i en memo, som ble bekreftet av en talsperson.»

Wikipedia.

Geiger Capital skriver at Bloombergs sjefredaktør John Micklethwait ga et ganske fiendtlig intervju med Trump på Economic Club of Chicago.

På et tidspunkt buet publikum bokstavelig talt ham ut for å stille åpenbart manipulerende spørsmål. Deretter ga de Trump stående applaus.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.