NTB

I et svar til den franske president Emmanuel Macron, som har bedt om våpenhvile mellom Israel og Hizbollah, var den israelske statsministeren avvisende.

Benjamin Netanyahu er tydelig på at han ikke vil gå med på en våpenhvileavtale som gir iranskstøttede Hizbollah anledning til å skaffe mer våpen og flytte på styrkene sine.

– Statsministeren fortalte president Macron at han motsetter seg en ensidig våpenhvile, som ikke vil endre sikkerhetssituasjonen i Libanon og vil føre landet tilbake til sin tidligere tilstand, skriver den israelske statsministerens kontor i en uttalelse.

Macron har bedt om både våpenhvile og en stans i eksporten av våpen til Israel som blir brukt i Gaza og Libanon.

Det ble ikke godt mottatt hos Netanyahu som i uttalelsen understreket at «Israel opererer mot terrororganisasjonen Hizbollah for å hindre den fra å true Israels borgere på den nordlige grensen og for å gjøre dem i stand til å returnere trygt til sine hjem».

På mandag avviste Frankrike kravene fra Netanyahu om at FNs fredsbevarende styrker i Libanon (Unifil) måtte trekke seg unna sine posisjoner. Israels ambassadør i Frankrike har også blitt kalt inn på teppet for å svare etter at Israel skjøt mot flere av Unifils posisjoner i Sør-Libanon.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.