NTB

Både KrFU-leder Hadle Bjuland og Sokndals tidligere ordfører Jonas Andersen Sayed er blant de fire som stiller som andre nestleder i Kristelig Folkeparti.

Begge de to mennene er i 20-årene og stiller til valg for Rogaland. Også Jorunn G. Lossius og Jørgen Kristiansen, begge fra Agder, vil bli andre nestleder, kommer det fram i valgkomiteens høringsbrev.

Partileder Dag-Inge Ulstein er den eneste som stiller som partileder, og Ida Lindtveit Røse er den eneste som stiller som KrFs første nestleder.

Utenom dette er det 26 personer som har stilt seg til disposisjon for de fem plassene i sentralstyret.

Fylkeslagene har nå fram til 20. november på å avgi høringssvar på hvem de ønsker skal sitte i partiledelsen og sentralstyret.

– Jeg er veldig fornøyd med at så mange ønsker gjenvalg og så mange nye navn er foreslått og stiller seg til disposisjon. Det viser et stort engasjement om å få bidra til utviklingen og fremtiden til KrF, sier valgkomiteens leder, Reid Ivar B. Dahl.

Valgkomiteen skal legge fram innstilling på partiledelse innen 10. januar, og denne skal velges på landsmøtet 25. januar.

Det øvrige sentralstyret skal velges på landsmøtet 24. til 27. april, og innstillingen til dette skal være klar innen 24. mars.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.