USA sier at Israel innen en måned må gjøre noe med forholdene i Gaza, ellers vil det få konsekvenser for USAs leveranser.

Det fremgår av et brev utenriksminister Tony Blinken og forsvarsminister Lloyd C. Austin har sendt.

Det hvite hus har advart Israel om at de har en måned på seg til å gjennomføre betydelige forbedringer i den humanitære situasjonen i Gaza, ellers vil de sette USAs fortsatte våpenleveranser i fare.

Det er første gang USA uttrykker seg så eksplisitt. Fristen for å gjøre noe går ut etter valget i USA. Effektureringen vil derfor avhenge av hvem som vinner. Biden vil uansett være en lame duck president.

USA er særlig bekymret for situasjonen i det nordlige Gaza.

Det begynte med at USA reagerte på angrepet på et sykehus som Hamas ifølge IDF brukte som kommandosenter.

«Bildene og videoen av det som ser ut til å være fordrevne sivile som brenner levende etter et israelsk luftangrep, er dypt urovekkende, og vi har gjort vår bekymring klar overfor den israelske regjeringen», sier en talsperson for nasjonal sikkerhet i Det hvite hus til Times of Israel.

«Israel har et ansvar for å gjøre mer for å unngå sivile tap – og det som skjedde her, er forferdelig, selv om Hamas opererte i nærheten av sykehuset i et forsøk på å bruke sivile som menneskelige skjold», legger talspersonen til i en uttalelse.

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.