Stanley Kubricks datter Vivian synes det er greit at Trump bruker et klipp fra Vietnam-filmen «Full Metal Jacket» til å illustrere forfallet i det amerikanske forsvaret. Hun sier faren ville stemt Trump.

Trump har kryssklippet en berømt scene der instruktøren brøler til soldatene med dragartistene som i dag preger Demokratenes woke-forsvar.

– Det er jeg enig i, og det er jeg sikker på at min far ville vært enig i, runder hun av støtten til Trump med, og minner om at Stanley Kubrick i sin tid støttet Ronald Reagan.

R. Lee Ermey spiller drillsersjanten som skriker til marinekorpssoldatene. Han gjør hva gode drillsersjanter alltid har gjort: forbereder dem på virkelig krig.

En av hovedrollene spilles av Matthew Modine, og han gjentar woke-slagordene i en parodi på rollen han en gang spilte. Det er tragisk.

Matthew Modine, som spiller den menige soldaten kalt «Joker» i «Full Metal Jacket», er derimot helt uenig.

– Det er ironisk hvordan Trump har vridd Kubricks kraftfulle antikrigsfilm til et perverst, homofobisk og manipulerende propagandavåpen, sier han til Entertainment Weekly. (NTB)

Vivian ser noe helt annet. Hun sier filmen handler om menneskepsyken og hvor komplisert den er. Woke-ideologien er éndimensjonal.

– Det er hva «Full Metal Jacket» handler om, de sjokkerende og kompliserte paradoksene i menneskenaturen, skrev hun på X.

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.