En politimann ble drept og flere andre såret i ulikt omfang et terrorangrep i nærheten av Ashdod i Israel tirsdag.

En politibetjent døde av et skuddsår mens han ble evakuert til Samson Assuta Ashdod universitetssykehus etter en terroraksjon, med ytterligere fire sårede, på motorvei 4 i nærheten av Ashdod, meldte sykehuset tirsdag, ifølge Jerusalem Post.

Ifølge den innledende etterforskningen mistenker politiet at terroristen hadde nærmet seg motorveien til fots, opplyser politiet. Da han kom frem, skjøt han en politibetjent og såret ham dødelig, før han begynte å skyte mot sivile i nærheten og såret ytterligere fire personer før han ble drept av en sivilist.

Ambulansetjenesten Magen David Adom fikk varsel kl. 11.06.

Magen David Adoms akuttmedisiner Avner Ben David, som kom til åstedet for angrepet, sier:

– Vi ankom åstedet med store styrker og så en mann i 30-årene i veikanten, bevisstløs, uten puls eller pust, og med skuddsår i kroppen. Vi begynte med gjenopplivningsforsøk, lastet ham inn i intensivambulansen og evakuerte ham raskt til sykehuset mens vi fortsatte gjenopplivningsforsøkene, ettersom tilstanden hans var kritisk.

Angriperen ble skutt og drept av en sivilist som ifølge israelske medier, og hadde fått sitt personlige skytevåpen for omtrent tre måneder siden, som en del av den nasjonale sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvirs reform.

Kjøp billetter til lesermøtet onsdag 16. oktober her!

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!  Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.