Eieren av Time – USAs mestselgende nyhetsmagasin – er ikke veldig fornøyd med Kamala Harris.

– Til tross for flere forespørsler, har Time ikke fått et intervju med Kamala Harris – i motsetning til alle andre presidentkandidater. Vi tror på åpenhet (…) Hvorfor engasjerer ikke visepresidenten seg med offentligheten på samme nivå?

Slik klaget nylig Marc Benioff, eieren av Time.

Grunnen er åpenbar, skriver Michael Deacon i The Telegraph: Harris og hennes assistenter er nå i full panikk.

Donald Trump og hans allierte går glipp av poenget. Selvfølgelig er såkalte liberale medier i USA partiske overfor Kamala Harris. De er alltid partiske mot demokratenes kandidat. Det er ikke noe nytt i det.

Det som gjør deres oppførsel akkurat nå så oppsiktsvekkende, er ikke at de er partiske. Det er at de er villige til å være partiske selv om objektet for deres beundring ikke har gitt dem noe som helst tilbake.

De heier på noen som ikke engang vil snakke med dem. Norske medier virker ute av stand til å forstå hva som foregår.

De er mer bekymret for at demokratiet skal dø hvis Trump vinner. At ingen har stemt på Harris som presidentkandidat ignoreres glatt.

Under et folkemøte i Pennsylvania fokuserte Harris på trusselen hun mener Trump utgjør.

– Han snakker om at han anser enhver som ikke støtter ham, eller som ikke føyer seg etter viljen hans, som en fiende av landet vårt.

– Dette er blant grunnene til at jeg så sterkt mener at en ny Trump-periode vil være farlig og medføre en enorm risiko for USA, sa Harris ifølge New York Times.

– Donald Trump er i økende grad blitt ustabil og gått av hengslene, sa hun, ifølge The Guardian. (NTB-AFP)

Etter tre måneder har Harris fortsatt knapt gitt noen seriøse intervjuer . Hun foretrekker koselige sexpodcaster og øldrikkende talkshow med venstreorienterte komikere som Stephen Colbert, der hun kan plage lytterne med lyden av sin groteske latter.

Dette tyder sterkt på at hun, eller hennes rådgivere, eller muligens begge deler, tror at hun rett og slett ikke ville taklet et skikkelig avhør om hennes meritter som visepresident og visse synspunkter hun har gitt uttrykk for tidligere (for eksempel at skattebetalerne bør finansiere kjønnsskifteoperasjoner for fanger og illegale innvandrere).

Selv venstreliberale Saturday Night Live gjør nå narr av Harris.

Harris-teamet må være livredde for at hun under press skal ødelegge sin allerede vaklende kampanje. Metoden er velkjent fra sist presidentvalg: Man plasserer kandidaten i kjelleren og holder kameraene langt unna.

Problemet da som nå er at visepresidentkandidaten fremstår minst like ubrukelig som kandidaten. Harris var den minst populære kandidaten i primærvalget 2020, og Walz lyver om alt, husker ingenting, skryter av sin militære karriere og interesse for jakt, men klarer ikke å lade sin egen hagle.

For de av dere som ikke kan noe om våpen: Hagle er vel det absolutt enkleste våpenet å lade som finnes.

Hvis den amerikanske offentligheten har fått med seg denne skjelvende frykten for å bli gransket, er Harris uansett dødsdømt. For hvis ikke hennes eget team har tillit til henne, hvorfor skulle velgerne ha det?

Time-eieren er kanskje irritert. Men leserne er kanskje fornøyde.

For nå slipper de å vasse gjennom side opp og side ned med hennes tåkete, intetsigende, pseudounderbyggende babbel.

Dette er tross alt kvinnen som en gang sa:

– Jeg tror det er veldig viktig for oss i alle tider, og i hvert fall i denne, å se det øyeblikket vi eksisterer og er til stede i, og å være i stand til å sette det inn i en sammenheng, å forstå hvor vi befinner oss i historien og i øyeblikket, ikke bare i forhold til fortiden, men også i forhold til fremtiden.

Om noen forstår hva dette betyr, kan de gjerne opplyse oss som er litt mindre intelligente i kommentarfeltet.

Kjøp billetter til lesermøtet onsdag 16. oktober her!

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.