Flere passasjer i visepresident Kamala Harris’ første bok er hentet fra Wikipedia og andre kilder uten kildehenvisning, ifølge en ny, avslørende rapport.

Harris ga ut sin første bok Smart on Crime: A Career Prosecutor’s Plan to Make Us Safer i 2009, sammen med medforfatter Joan O’C Hamilton.
Boken tok utgangspunkt i et politisk slagord fra hennes valgkampanje som statsadvokat og forsøkte å gjøre det til en landsomfattende plan for en fremtidig reform av strafferettspleien, skriver Daily Mail.

Men nå anklages hun for plagiat, et fenomen vi nordmenn kjenner godt til blant egne politikere.

Kjerkols far var tidligere rektor der hun leverte mastergraden

Forfatter og aktivist Christopher Russo publiserte detaljer om boken på sin Substack på mandag, og siterte den berømte østerrikske «plagiatjegeren» Stefan Weber, som sier at han fant mer enn et dusin fragmenter av plagiat.

Webers rapport viser at Harris har kopiert ordrett innhold fra Wikipedia, Goodwill Industries, hennes samarbeidspartner i kriminalitetsprogrammet «Back on Track», og andre kilder på nettet.

Harris skal blant annet brukt copy/paste på en hel seksjon av en artikkel i Associated Press fra 2008. Så har hun hentet sine fakta fra Wikipedia i rene kopier, uten kildehenvisning.

Hun ser også ut til å ha stjålet fra pastor Martin Luther King i en anekdote fra barndommen under borgerrettighetsbevegelsen, ifølge The Telegraph.

Harris skrev: «Moren min pleide å le da hun fortalte historien om en gang jeg var plagsom som liten: Hun bøyde seg ned for å spørre meg: «Kamala, hva er galt? Hva vil du?», og jeg jamret tilbake: »Frihet.»

Dette ligner en smule på følgende fra borgerrettighetshelten King.

«Jeg kommer aldri til å glemme et øyeblikk i Birmingham da en hvit politimann antastet en liten negerjente på sju-åtte år som gikk i en demonstrasjon sammen med moren sin», sa King til Playboy i 1965.

«’Hva vil du?’ spurte politimannen henne bryskt, og den lille jenta så ham rett inn i øynene og svarte: ‘Fee-dom’,».

For Harris, som er kjent for å plagiere dialekter, så er dette kanskje just another day in the office. Men J.D. Vance ser humoren i det tragiske, da han videreformidler en X-post av den konservative aktivisten Christopher F. Rufo.

For de som ikke kjenner de nymotens forkortelsene: LMAO betyr altså laughing my ass off.

Vance passer på å påpeke at han faktisk klarte å skrive sin egen bestseller, Hillbilly Elegy, helt uten hverken hjelp eller plagiater.

Kamalas strategi opp mot presidentvalget skaper en viss undring, siden hun lover change akkurat som Obama, mens samtidig sier til «The View» at hun ikke ville endret noe som helst av det som skjedde i Bidens presidentperiode.

Denne saken er interessant når det gjelder dette temaet, siden Biden gjorde det samme, og Kamala ikke kan finne noen feil ved sin sjef (Biden er faktisk fortsatt USAs president inntil et stykke ut i januar).

Under sin mislykkede presidentkampanje mot valget i 1988 plagierte Biden fra taler av den britiske sosialisten Neil Kinnock, samt Robert Kennedy og president John F. Kennedy. Det endte med at Biden måtte trekke sitt kandidatur, etter at hans vilje til å stjele tekst fra andre ble kjent allerede i 1987.

Biden skal også ha brukt plagiat under sine jusstudier.

Rufo mener at Harris og forlaget hennes burde trekke tilbake de plagierte passasjene fra boken hennes og gi ut en rettelse.

– Det er ikke noe smart med plagiat, som tilsvarer en akademisk forbrytelse, mener Rufo.

Kjøp billetter til lesermøtet onsdag 16. oktober her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.