NTB

Canada utviser seks indiske diplomater etter anklager om at de har vært involvert i voldelig kriminalitet. India svarer med å utvise seks canadiske diplomater.

Canadas føderale politi RCMP hevder å ha bevis for at indiske agenter er involvert i voldelig kriminalitet i landet, og at denne kriminaliteten kan knyttes til den indiske regjeringen.

India avviser anklagene og har bestemt seg for å kaste ut den canadiske ambassadøren Stewart Wheeler, samt fem andre, som svar.

RCMP hevder videre at indiske myndigheter samler inn informasjon om personer i Canada via sine diplomater, og dermed bruker denne informasjonen til å forfølge andre sørasiatiske miljøer i Canada, blant dem sikhene.

Politiet har også pekt ut den indiske ambassadøren til Canada som en mistenkt etter at den separatistiske Sikh-lederen Hardeep Singh Nijjar ble drept i Canada i juni i fjor.

Den pågående konflikten har ført til at en rekke diplomater har blitt utvist på begge sider. I fjor utviste India 41 canadiske diplomater etter at Canadas statsminister Justin Trudeau sa at det fantes troverdige bevis for at den indiske regjeringen var involvert i drapet på Nijjar.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.