Landslaget i fotball har tilsynelatende snudd trenden. Men de to seirene kom tross alt på Ullevaal. I dag ville det bli tøffere.

Østerrike borte er ingen walk over, særlig ikke for et norsk landslag som har levert skuffelse etter skuffelse under en ubrukelig treners kommando. Jeg vil ikke nevne hans navn, la oss kalle ham Voldemort.

Men håpet lever alltid hos oss hjernedøde fotballtilhengere, så man setter seg foran skjermen. En uavgjort vil være mer enn godkjent, en seier på bortebane vil jeg anse som et tilnærmet mirakel.

Haaland var kaptein igjen, og det var litt rørende at de østerrikske ballguttene kun ventet på den norske superstjernen. For oss nordmenn er det nok vanskelig å forstå hvor stor Haaland er internasjonalt.

Nå venter jeg bare på en idiot som fokuserer på at ballguttene (inkludert noen jenter) var for «blendahvite».

Det tar fem minutter, så får Haaland en sjanse. Han treffer dessverre innsiden av stolpen og på skrått ut, her snakker vi millimetere.

Men rett etterpå scorer Østerrike, nydelig skudd av Marko Arnautovic, via treverket helt oppe i hjørnet.

Svakt forsvarsspill av Norge, men god prestasjon av Inter-spissen.

Norge virker rystet, og Østerrike fortsetter med godt spill. Norske muligheter til overganger rotes bort med upresise pasninger på lilleputtnivå. Og da mener jeg et dårlig eller middelmådig lilleputtlag!

Sørloth får en OK muligheter etter rundt 17 minutter, flott kombinasjonsspill, men dårlig avslutning. Rett etterpå leverer Sørloth en god pasning til Haaland, men godt forsvarsspill hindrer scoring.

Nok en gang har Sørloth startet bra, det samme gjelder faktisk Sander Berge. Dessverre har Antonio Nusa vært helt usynlig de første tyve minuttene.

Norges største problem er en forsvarsfirer som ikke er i stand til å bidra offensivt, og heller ikke er spesielt gode defensivt.

Østerrike spiller seg enkelt gjennom det svake norske forsvaret etter 23 minutter, kun keeper Nyland redder oss.

Nå begynner også midtbanen å svikte. Først roter Berge bort ballen, nesten scoring til Østerrike er resultatet. Ryerson følger opp med rør på midtbanen. Det er ekstremt svakt det Norge presterer nå!

Men etter 38 minutter utligner Norge, ved sin hittil beste spiller, Alexander Sørloth. Jeg må gni meg i øynene: Han scorer med en heading! Dét er ikke noe vi ser så ofte fra den kanten, men innlegget fra Ryerson var så å si ferdigscoret.

Her ignorerer jeg glatt elendige prestasjoner av Østerrikes forsvar og keeper. 1-1 til pause!

Andre omgang

Andre omgang ble en total katastrofe, noe av det verste jeg har sett av et norsk landslag.

Det starter på verst tenkelig vis. Kun etter noen minutter klarer Hanche-Olsen å gi Østerrike et komplett unødvendig straffespark. Samme spiller var også medskyldig i Østerrikes første mål.

Arnautovic gjør ingen feil, scorer sitt andre mål, og Østerrike leder 2-1.

Nusa får en god mulighet rett etter avspark, men avslutningen er komplett elendig. Dette er ikke Nusas dag så langt.

Så, etter 57 minutter, scorer Østerrike etter corner. Det norske forsvaret fortjener skammekroken, dette er så elendig og unødvendig at det virker som de norske spillerne ikke bryr seg.

Hvor er denne «planen» som Voldemort skryter av? Hvordan kan han fortsette å tjene millioner av kroner på å levere søppel? Dette har blitt en norsk tradisjon, i alle områder av samfunnet hvor man lever av andre folks penger.

Vi har Støre, Barth Eide og Voldemort, krydret med Åslaug Haga og Jan Egeland liksom. Da er det ikke så rart at Østerrike fortsetter utklassingen. Stefan Posch øker ledelsen til 4-1 på et fint hodestøt.

– Det har vært klasseforskjell på legene, sier TV 2s kommentator Jesper Mathisen.

– For en kollaps det har vært etter pause.

Norge har ingen skudd på mål i andre omgang. Østerrike går opp i 5-1. Norge forfaller på alle felter, landslaget i fotball er bare et symptom på hvor ille situasjonen er i det som en gang var et velfungerende land.

Voldemort bør selv innse at han har sviktet totalt, og melde sin avgang umiddelbart. Vi trenger nye generaler, både i fotballen og i alle andre deler av samfunnet.

Ellers går alt til helvete, og ikke på første klasse engang.

Østerrike vinner gruppen hvis de vinner sine to siste kamper, mot Kasakhstan borte og Slovenia hjemme.