Obama holdt en tale i Pittsburgh torsdag som var ment å være en støtte for Kamala, men i stedet skjøv han svarte menn fra seg ved å være nedlatende og patroniserende. De forstår ikke sitt eget beste og trenger en rik berømthet som Obama til å fortelle dem hva de skal stemme på.

Biden og Harris har kjørt amerikanere gjennom den verste inflasjonen på tiår. Folk klarer ikke betale regningene. Så kommer de rike og sier at det er «opplevd fattigdom».

Svarte reagerer som de gjorde da hvite ville fortelle dem hvordan de skulle ordne sine liv: De reiser bust og spør om de er tilbake på plantasjen.

Svarte lar seg ikke lenger dupere av at den belærende er svart eller mulatt som Obama. De forlanger å bli behandlet med den samme respekt som alle andre.

Det er likestilling.

Men NTB klarer ikke referere det som var det viktigste ved talen. Nedlatenheten og at Obama som skjulle hjelpe Kamala, skjøt seg selv i foten.

Tidligere president Barack Obama langet ut mot Donald Trump da han holdt valgmøte for å samle støtte til Kamala Harris.

– Jeg skjønner hvorfor folk ønsker at noen skal røske litt opp i ting. Jeg skjønner at folk er frustrerte og tenker at «vi kan gjøre det bedre». Det jeg ikke skjønner er hvordan noen kan tro at Donald Trump vil røske opp i ting på en måte som er bra for dere, sa Obama til publikum på et universitet i Pittsburgh i delstaten Pennsylvania.

Harris sliter med å lokke til seg mannlige velgere – særlig svarte menn – og Obama henvendte seg direkte til dem med følgende beskjed.

– En del av meg tenker at dere bare ikke får helt følelsen for en kvinne som president, så dere kommer med andre alternativer og forklaringer.

Den tidligere presidenten sa også at Trumps tendens til å være nedlatende overfor andre ikke er et tegn på ekte styrke.

– Vurderer dere å la være å stemme eller å støtte noen som har en historie med å være nedsettende overfor dere, fordi dere tror det er et tegn på styrke, fordi det er å være en mann? Å trykke kvinner den? Det er uakseptabelt, sa Obama.

Han kalte Trumps planer om å selge bibler for å skaffe penger til valgkampen for galskap og brukte samme ord om Trumps omfavnelse av konspirasjonsteorier.

Da publikum buet for Trump, ba Obama dem om å «ikke bue, men stemme». (NTB)

Obama har vært medienes kjæledegge helt siden 2004. De har båret ham på gullstol. Den ukritiske forgudelsen av Obama var en viktig forutsetning for Trump-hatet. Obama utpekte Trump til den som ville ødelegge hans arv i Det hvite hus. Han la Trump for hat og gikk inn for å ødelegge ham.

Han spilte på rasisme enda mer åpenlyst. Men etter fire år med Biden/Harris funker det ikke som før. De mest progressive demokratene i Det hvite hus noensinne, viste at de ikke kan styre. De har ødelagt folks økonomi ved å trykke penger – 7.000 milliarder dollar. Og hvem betaler? Milton Friedman sa det poengtert helt tilbake til 70-tallet da USA også opplevde inflasjon:

Man mistenker det er en grunn til at Kamala ikke vil være konkret om sitt økonomiske program: Hun kommer til å fortsette å trykke penger. Mer gass i utforbakke nå og det vil gå fort utfor stupet. USA kan bli Venezuela. Har tilstrekkelig mange av velgerne forstått det til at de velger Trump? Eller tør Demokratene stjele også dette valget?

Det oppmuntrende er at oppegående svarte gjennomskuer bedraget. Når får vi norske innvandrere som kaster av seg stønadslenkene og vil omfavne prinsippene for et fritt samfunn?

Den norske stat har en pengebinge som gjør at de kan holde skuta flyende lenge, men det kommer ikke lenger den norske befolkningen til gode. Det er et annet regnskap og nå må nordmenn både betale for seg selv og statens kalas.

Det er det valget i 2025 kommer til å handle om.

Derfor er det mye å lære av Demokratenes cirkusnummer.

 

Kjøp billetter til lesermøtet onsdag 16. oktober her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.