MDG-leder Arild Hermstad ber bonden ta en politisk kuvending og huke av hans eget parti på neste års stemmeseddel.

Arild Hermstad (MDG) mener det er på tide bøndene vender ryggen til det tradisjonelle bondepartiet:

– Senterpartiet har gjort en god jobb i mange år, men nå opplever jeg at de går i stå, sier han til Nationen.

Hermstad mener at bøndene bør stemme på MDG.

– Vi setter oss mål om å være det nye landbrukspartiet i Norge. Den tida vi lever i nå trenger nye løsninger for å ta vare på den norske bonden, sier han.

Ifølge partilederen har varsellampene blinket for jordbruket i over 20 år og mange av varsellampene har gått på Senterpartiets vakt.

– Vi mener åpenbart at vi har den beste planen både for de bøndene som i dag driver med beitevirksomhet, de som driver med dyr og de som driver med melkeproduksjon. Vi mener at vi må ha mer fokus på kvalitet, mer fokus på beredskap og bærekraftige systemer som ikke vil bukke under når det oppstår kriser, sier Hermstad.

Tall fra 2022, viser at kun 1 prosent av bønder sier de ville stemt MDG dersom det var stortingsvalg i morgen. 54 prosent sier de ville stemt Sp, ifølge Ruralis.

– Det er mange som tenker at vi ikke er opptatt av primærnæringene, men det er ingen som lever så nært livsgrunnlaget vårt som primærnæringene. Da er vi nødt til å stå sammen med bøndene, sier Hermstad.

Ett av forslagene MDGs partiprogramkomité også tar til orde for, er å halvere nordmenns kjøttforbruk til 471 gram i uken.

På spørsmål om MDG oppfattes som et parti som ønsker å avvikle det tradisjonelle norske landbruket, svarer Hermstad slik:

– Det er veldig mange fortellinger som fortelles om MDG som vi føler ikke stemmer i det hele tatt, og hvor man blir tillagt veldig mange meninger som vi ikke har, avslutter han.

 

Kjøp billetter til lesermøtet onsdag 16. oktober her!

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.