Iranske agenter i USA finansierer og fremmer hat på campus og sprer propaganda over hele landet, ifølge en alarmerende ny rapport om ekstremisme fra forskere ved George Washington University (GWU).

På et av rapportens urovekkende bilder ser vi visepresident Kamala Harris som sosialiserer med en imam som står i sentrum for det morderiske regimets påvirkningskampanje, skriver Jon Levine og Matthew Sedacca i New York Post.

Artikkelen har vekket uvanlig stor interesse og har lørdag kveld fått nesten 1500 kommentarer.

Imamen som Kamala Harris er avbildet med, er Mohammad Ali Elahi, en iranskfødt geistlig som var leder for den iranske marinens politisk-ideologiske kontor på 1980-tallet. Han har dype bånd til hjemlandet sitt gjennom flere tiår, og har hyllet Den islamske republikkens blodtørstige grunnlegger Ayatollah Ruhollah Khomeini og Hizbollah, og sagt at han ville dø for saken.

Harris møtte Elahi på et vaksinasjonsarrangement i Detroit i juli 2021, og planla å besøke hans kontroversielle Islamic House of Wisdom (IHW) i Dearborn, Michigan, før turen ble avlyst i siste øyeblikk på grunn av en flom.

En gruppe statlige og nasjonale politiske ledere var med på arrangementet, inkludert visepresident Harris og guvernør Gretchen Whitmer. Islamic House of Wisdom skriver om Harris og arrangementet:

«I samtale med visepresident Harris gratulerte imamen administrasjonen for deres store prestasjoner i kampen mot Covid-19 og for å fremme vaksinasjonstjenestene. Visepresident Harris takket imam Elahi og IHW for at de hadde forberedt seg på å være vertskap for henne i House of Wisdom.»

Rapporten, som er utarbeidet ved universitetets program for ekstremisme, beskriver hvordan dette tilfeldige møtet illustrerer hvor langt, og høyt oppe, Irans hatefulle innflytelse i USA strekker seg.

Propaganda, Procurement and Lethal Operations: Iran’s Activities Inside America

Rapporten peker ut den radikale Manhattan-baserte Alavi-stiftelsen, som i 2008 av justisdepartementet ble anklaget for i hemmelighet å fungere som en front for den iranske regjeringen og som en inngangsport for millioner av dollar som ble kanalisert til Iran, i klar strid med USAs sanksjoner.

Alavi-stiftelsen har overført nesten 500.000 dollar til  Elahis organisasjon siden 2000 og ytterligere 1,9 millioner dollar til amerikanske universiteter, inkludert campuser kjent for anti-israelsk hat, som Harvard, Columbia og Hunter College.

I juni undertegnet Elahi et brev til lederne ved Wayne State University der han krevde at de skulle møte radikale campusaktivister fra Students for Justice in Palestine.

Jim Hanson, sjefredaktør for Middle East Forum, en DC-basert tenketank, sier til The Post at Demokratenes oppfatning om at Iran er en del av løsningen, ikke hovedproblemet i Midtøsten, er feilaktig og farlig:

«Dette fører dem til å oppsøke muslimer her i USA som er knyttet til det tyranniske teokratiet, som Mohammad Ali Elahi. Obama, Biden og Harris har alle muliggjort og til og med finansiert deres innsats.»

Elahi, 68, har fortsatt dype kontakter til det morderiske regimet, skriver The Post. Han legger jevnlig ut bilder på sosiale medier som viser ham i møte med tidligere iranske presidenter, inkludert Ali Akbar Rafsanjani, Mohammad Khatami, Hassan Rouhani og den nylig avdøde Ebrahim Raisi, ifølge rapporten.

Elahi kalte en gang ayatollahen – den beryktede arkitekten bak kidnappingen av 53 amerikanske gisler i 444 dager i 1979 – for «en eksepsjonell religiøs autoritet», og ble fotografert sammen med fanatikeren.

Kilde: George Washington University.

Elahi har åpent uttrykt støtte til Hizbollah, som drepte 241 amerikanere under et terrorangrep i 1983 og som har vært i krig med Israel etter massakren 7. oktober 2023.

«Hvis mitt blod kunne bidra til å frigjøre Libanon, ville jeg gitt mitt blod for å frigjøre Libanon», sa han en gang til en arabisk avis i Michigan.

I september uttrykte han sitt hat mot Netanyahu og hans «terroristsekt som har startet krigen med Iran» og sa at hvis det er rettferdighet i denne verden, vil de garantert ikke unnslippe helvete i den neste.

Elahi er også medlem av Ahl Al-Bayt World Assembly (ABWA), en iranskbasert organisasjon som ble grunnlagt i 1994 av den øverste lederen, ayatollah Ali Khamenei. Gruppen har avdelinger i rundt 90 land og har som mål å utvide regimets innflytelse gjennom nettverk med akademiske institusjoner, borgerrettighetsorganisasjoner, veldedige organisasjoner og velferdsprosjekter over hele verden.

Selv om sanksjoner hindrer ABWA i å operere direkte i USA, organiserer gruppen reiser for amerikanske akademikere til Iran for å møte regimets ledere og få opplæring i hovedkvarteret i den islamske hellige byen Qom, heter det i GWU-rapporten.

Til tross for Elahis tette bånd til Teheran har han klart å innynde seg hos amerikanske toppdemokrater og har sosialisert med tidligere utenriksminister John Kerry og Whitmer, som nevnt ovenfor. Han gir regelmessige donasjoner til Det demokratiske partiet.

Imam Ali Elahi sammen med tidligere utenriksminister John Kerry under presidentvalgkampen i 2020. Kilde: George Washington University. 

Imam Hassan Qazwini (også med tette bånd til Iran) sammen med Barak Obama under presidentvalget (2008) og med utenriksminister John Kerry under en iftar-middag i utenriksdepartementet i 2014.

Kilde: George Washington University.

I juli bekreftet Avril Haines, direktør for den nasjonale etterretningstjenesten, at iranske regjeringsaktører har forsøkt å utnytte de pågående protestene mot krigen i Gaza på en opportunistisk måte, blant annet ved å gi økonomisk støtte til demonstrantene.

Lara Burns, en av de ledende forskerne bak GWU-rapporten, sa at Haines hadde rett og at de har sett meldinger om protestaktiviteter som stemmer overens med støtte til Hamas, Hizbollah og Iran, og iranske regimeledere som har åpent hyllet hatdemonstrasjonene.

Alavi-stiftelsen nevnt ovenfor står i sentrum for en omfattende kampanje for å påvirke den amerikanske offentligheten, sa forskerne:

«Den New York-baserte Alavi-stiftelsen er uten tvil den mest produktive aktøren i spredningen av det iranske regimets innflytelse i USA. Med et budsjett på flere millioner dollar eier den enten direkte eller finansierer gjennom tilskudd, rentefrie lån og donasjoner et bredt spekter av moskeer og enheter over hele USA som sprer Teherans synspunkter.»

Alavis daværende president Farshid Jahedi ble dømt til tre måneders fengsel i 2010 etter å ha erkjent straffskyld for å ha hindret rettsvesenet og ødelagt dokumenter om Alavis forhold til Irans Bank Melli.

Tim Walz hyller imam som hyllet Hitler

I juli skrev aktivist Marziyeh Amirizadeh at Kamala Harris kjemper for sine muslimske brødre og søstre sammen med to velkjente iranske agenter for det islamske regimet ved siden av seg i rødt (fra NIAC, The National Iranian American Council).

«Hennes rådgivere og støttespillere driver alltid lobbyvirksomhet for terroristenes islamske regime, og det er åpenbart hva hun kommer til å kjempe for. Ikke for Amerika, men for det islamske regimets verdier.»

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av medier som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.