Klimabevegelsen gjorde henne berømt. Nå bruker aktivisten Greta Thunberg sin berømmelse til å hate jøder.

Den tyske CDU-politikeren Alexander Throm mener Greta Thunberg har bevist at hun er en jødehater og krever at Tyskland innfører et innreiseforbud for aktivisten.

Greta Thunberg startet som klimaaktivist, men har det siste året valgt å fokusere på den pro-palestinske saken. Hun har blitt sett under en rekke pro-palestinske og Hamas-vennlige demonstrasjoner både i Sverige og i utlandet.

Før årsdagen for det verste massemordet på jøder siden Holocaust, valgte Thunberg å reise til Tyskland for å delta i hatdemonstrasjoner, inkludert en voldelig anti-israelsk demonstrasjon i Berlin.

Tysk politi har vurdert Thunberg som «en voldelig deltaker», og politiet valgte blant annet å bryte opp en pro-palestinsk teltleir i Dortmund før et varslet besøk av aktivisten.

Thunberg erklærte sitt syn på politiets handlinger i et innlegg på X, der hun, iført kheffiye, anklaget blant annet tysk politi for å forhindre protester mot «Israels folkemord». Nå ser Tyskland ut til å ha fått nok av Gretas åpne antisemittisme og hat mot Israel.

«Thunberg reiste spesifikt til den tyske hovedstaden for å delta i en hatdemonstrasjon mot Israel og jøder.

Innpakket i et palestinsk skjerf og med en rosa Corona-maske i ansiktet, ropte hun slagord mot den jødiske staten og poserte på selfies med de verste jødehaterne», skriver Bild og kaller Thunberg en «persona non Greta».

Dette har nå fått advokaten og politikeren Alexander Throm, som sitter i den tyske Forbundsdagen og er CDUs innenrikspolitiske talsperson, til å kreve at Tyskland innfører et innreiseforbud for Thunberg.

– Det er ikke plass i Tyskland for jødehatere som Greta Thunberg, sa Throm i et oppfølgingsintervju med den tyske avisen.

– Ingen som kommer inn i landet for å agitere mot Israel og baktale politiet, har noen plass i Tyskland. Jeg mener det ikke bare er hensiktsmessig, men til og med nødvendig for den føderale innenriksministeren å utstede et innreiseforbud mot denne antisemitten i fremtiden, la Throm til.

Philipp Woldin skriver i tyske Welt at mange som tidligere har idealisert Thunberg og skapt en personlighetskult rundt henne, nå er tvunget til å innse at tankene hennes er mye mørkere enn å beskytte klimaet: hun er også aktivist for det Woldin kaller «et åpent hat mot jøder».

Nå oppfordrer han klimabevegelsen til å fjerne det idealiserte bildet av Thunberg.

Kjøp Jean Amérys bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.