Dynastiet som har dominert høyresiden i flere tiår, ser ut til å være på vei mot ytterligere turbulens etter at Marine Le Pens niese Marion Maréchal har lansert sitt eget politiske parti.

Maréchal (34) har lenge har hatt et hat-kjærlighetsforhold til sin tante. Hun insisterer dog på at hennes nye parti, Identité-Libertés, vil samarbeide med Le Pens Rassemblement National for å hjelpe Le Pens parti med å sikre makten, skriver The Times.

Vårt mål er ikke å splitte den nasjonale leiren, men å styrke den, sier Maréchal, som også lover å støtte Le Pen i presidentvalget 2027.

Hun peker uansett på en rekke politiske uenigheter, særlig når det gjelder kristendommens og den private sektorens rolle. Dette kan føre til ytterligere spenninger i en familie som allerede er kjent for interne konflikter.

Maréchal sier at det nye partiet ville være «anti-woke, anti-statlige overføringer og anti-fiskal utpressing».

Hun sier hun ønsker å bryte med den «mentale sosialismen» som dominerer Frankrike, og vil kjempe for «forsvaret av vår identitet med en drastisk reduksjon av innvandringen, avvisning av islamisering og bekreftelse av vår kristne arv».

Dette er klare brudd med Le Pen, som er en ivrig forsvarer av fransk sekularisme og også av statlig inngripen i økonomien.

Maréchal lanserte sitt nye parti på årsdagen for slaget ved Lepanto i 1571, da Den hellige liga, en koalisjon av katolske makter, beseiret Det osmanske riket. Denne seieren markerte slutten på muslimenes ekspansjon rundt Middelhavet.

Dagen, 7. oktober, markerte også årsdagen for terrorangrepet mot Israel.

Maréchal har vært kritisk til Le Pens sololøp og manglende vilje til å danne koalisjoner, slik som Italias statsminister Giorgia Meloni, som hun beundrer.

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!  Kjøp eboken her.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.