Watergate-reporter Bob Woodward slipper til uken sin nye bok WAR som er bygget over samme lest som de foregående: anonyme kilder. Men i dagens klima er dette en fremgangsmåte med mye lavere troverdighet enn før: For mange har vikarierende motiv til at man kan ta fortellinger for god fisk. Det trengs noen kilder som tør å stå frem.

Denne gang faller publiseringen av Woodwards bok – tre uker før valget – sammen med publiseringen av selvbiografien til Christopher Steele – Unredacted. Russia, Trump and the Fight for Democracy.

Steele vil bli husket for  å ha vært den som foret FBI med mappen – dossieret – som var grunnlaget for Russiagate. Han var betalt av Hillary Clinton og hennes kampanje, senere ble han Confidential Human Source for FBI og fikk betalt av dem også.

Obama så Steele-rapporten som en enestående sjanse til å ødelegge Trump. Det ble konstruert et stort apparat for å ta ut Trump: Etterretningssamarbeidet Five Eyes ble mobilisert. Når den unge og uerfarne Trump-medarbeideren George Papadopoulos kom til London sto «de» klar og ventet på ham: Australias ambassadør, tidligere utenriksminister Alexander Downing, var den som skjenket Papadopoulos og forsøkte pumpe ham. Det var klarert med CIAs stasjonsjef i London, Gina Haspel, som senere ble Trumps CIA-sjef. Han var omgitt av fiender på alle kanter.

Suppe på en spiker

Det som gjorde Steele herostratisk berømt var at han påsto skandaløse ting om Trumps forbindelse til Putin. Han påsto at Trump hadde vært i seng med prostituerte på Ritz Hotel i Moskva og fått dem til å tisse på seg, i samme seng som Obama og Michelle hadde ligget i.

Amerikanske medier ble fyrt opp av historiene og FBI-sjef James Comey elsket å gi mediene det de ville ha mens han hele tiden spilte på sin behagelige stemme og ønske om å bety noe, som han delte med journalistene: -Det er mulig at USAs president har vært i seng med prostituerte på et hotell i Moskva. Vi vet det ikke, men det er mulig.

Historier om Trump ble en hel industri.

Representant Adam Schiff sa han hadde sett bevis på samarbeid mellom Trump og Putin. Men hverken spesialetterforsker Bob Mueller eller spesialetterforsker John Durham fant noen slike bevis. Mueller brukte 22 måneder og hadde ubegrenset med ressurser. Arbeidet ble ledet av en tidligere toppbyråkrat i justisdepartementet, Alexander Weissmann, som hater Trump dypt og inderlig. Weissmann var villig til å bruke alle tricks, lovlig som ulovlige. Når selv ikke han klarte å finne bevis på «collusion», betød det bare én ting: De fantes ikke.

Det var denne konklusjonen som slo tilbake på Steele og diskrediterte ham.

Men mediene som hadde levd høyt på Russia collusion i to år var ikke villig til å slippe narrativet så lett. Deres seer- og lesertall falt radikalt. CNN, Washington Post og New York Times har aldri fått tilbake hverken publikum eller det som på amerikansk kalles standing. De lovet sine brukere århundrets skandale. Men da det kom til stykket klarte de ikke levere. Hva verre er: Folk forsto at de var blitt lurt. Mediene hadde med viten og vilje konstruert en sammensvergelse de tilla USAs president som var et falsum.

Dyktige journalister og skribenter avslørte at det var mediene som hadde deltatt i en sammensvergelse mot presidenten sammen med CIA, FBI, justisdepartementet, NSA og nye akronymer som CISA. Russia collusion ble til Russiagate. Men ikke i norske medier. De har forblitt i Russia collusion. Norske medier har ikke villet fortelle publikum om korrupsjonen i Washington. De er blitt kollaboratører.

Men også her gjelder samme lov som i USA: Hvis mediene begynner å lyve i stedet for å fortelle sannheten mister de tillit. Folk lukter råttenskap. Løgn stinker.

Det som har skjedd er at mediene nå henvender seg til dem som ble avhengige av Trump-hatet og forer dem hver dag. De er blitt USAs første mobb med akademisk grad, men er like vulgære og nederdrektige som gatemobben opp gjennom historien.

Fakta blir brysomt.

Bob Woodward forteller én historie som virker plausibel: Joe Biden var fly forbannet på Obama fordi han ikke hadde reagert på Putins innmarsj i og overtakelse av Krim.

De tabbet seg ut i 2014», sa Biden til en venn, ifølge Woodward. «Det er derfor vi er her (red: invasjonen).
‘Vi rotet det til. Barack tok aldri Putin på alvor.

«Vi gjorde ingenting. Vi ga Putin tillatelse til å fortsette», sa Biden, ifølge utdrag fra ‘WAR’ publisert av CNN. «Vel, jeg trekker tilbake den jævla tillatelsen hans!

Men bildet er mer komplisert enn som så. I november 2013 begynner demonstrasjonene på Maidan i Kyiv mot styret til det Moskva-vennlige partiet til Janukovitsj. Det påstås at disse var finansiert av State Department. Det vi vet positivt er at daværende viseutenriksminister Victoria Nuland blandet seg inn i hvem som skulle styre Ukraina. Det innledet en periode som endte med at Janukovitsj flyktet og Porosjenko kom inn som president.

Amerikansk innblanding begynte samtidig: Det påstås at State Department sto bak Maidan-opprøret og betalte for det. Det kan konstrueres en fortelling om at Putins innmarsj på Krim var et svar på Maidan.

Korrupsjon på begge sider

Biden var utnevnt som spesialutsending til Kyiv av Obama og han og familien begynte å gjøre egne forretninger i butikken som var diplomatiet. Obama visste selvsagt om Biden-familiens korrupte side, like så vel som Hillarys. Hillary tapte og alle krefter ble satt inn for at Trump ikke skulle vinne i 2020. Obama trakk i trådene. Biden ble valgt fordi han var svekket samtidig som han fløt på rutinen.

Man må både ha maktkampen innad i Det demokratiske partiet for seg og hva Trump faktisk gjorde. Norske medier følger det Demokratiske scriptet og ender opp med hjul som spinner i løse lufta. Det er ingen traction. I 2024 er det verre enn noen gang for de har ikke tatt en eneste korreksjon av virkeligheten.

Det er bekymringsfullt med tanke på krigen mot Russland. Norske politikere og medier har ikke lenger bakkekontakt.

Obama ga ukrainerne ulltepper. Trump ga dem Javelin-våpen mot russiske stridsvogner. Det kommenteres aldri.

Korrupsjonen i Washington ble sammensauset med korrupsjonen i Kyiv. Der ligger mye av forklaringen på krigen og eskaleringen. Hva tror man skjer med en korrupt stat som overrisles med 200 milliarder dollar? Korrupsjonen i Washington tok for alvor av under engasjementene i Irak og Afghanistan. Krigene ble pengemøller. I Ukraina traff de likemenn og etterhvert som krigen stagnerte ble korrupsjonen mer uimotståelig. Take the money and run.

Gamle tricks

Bob Woodward forsøker å slå an Russia collusion-tangenter når han skriver at Trump har snakket med Putin «kanskje så mange som syv ganger» etter at han gikk av, og sendte ham testkit for covid som en vennelig gest.

Men dette slår ikke an som før. Debunkingen av Russia collusion kan tvert om slå tilbake på Woodward som er blitt 81 år. Han spenner buen for høyt. Det er kommet frem at heller ikke Watergate var hva vi trodde: Deep Throat var den nest høyeste i FBI og drev et dobbeltspill.

Christopher Steele påstår at mye av det han skrev i den opprinnelige rapporten står seg. Han går fortsatt god for det til tross for at ingen av hovedtesene er bekreftet av noen. Han legger ikke skjul på at han hater Trump. Han mener et comeback 5. november kan bety en destabilisering av verden uten sidestykke.

Verden destabilisert

Har ikke Biden-regimet klart det ganske godt på egen hånd? Er det mulig å selge et budskap om at det er Trump som er trusselen? Det går ikke hjem hos amerikanerne. De har sett økonomisk tilbakegang og masseinvasjon, inflasjon og høy rente. 26 prosent av husholdningene klarer ikke betale strømregningene.

Steele sier han har fortsatt arbeidet med å grave frem dirt om Trump. I amerikansk valgkamp er det noe som heter «Oktober-overraskelsen», en dramatisk begivenhet som påvirker valget. Steele påstår at russisk militær etterretning i 2020 planla en kidnapping av amerikanske militære i Syria som Trump skulle løse og dermed innkassere gevinsten for.

Daily Mail bemerker:

Steeles påstander vil sannsynligvis bli mottatt med skepsis.

Og viser til at:

Viktige elementer i dossieret ble imidlertid senere diskreditert.

Steele påsto i 2016 at Trumps advokat Michael Cohen dro til Praha for å møte russerne. Men noen slik reise er aldri blitt dokumentert og hva mer er: Cohen er blitt Trumps verste fiende, men har aldri forandret storyen om den påståtte reisen til Praha. Han var aldri der.

Steele går med andre ord fortsatt god for historier som er debunked.

Avhengig av løgner

Men det gjør også amerikanske Trump-hatende medier og kildene som forer dem.

De kokte sammen en historie om at Russland hadde satt en skuddpremie på amerikanske soldater i Afghanistan og at Trump ikke hadde gjort noe med det. Falskt viste det seg.

De satte ut en historie om at Trump under et besøk i Frankrike hadde sagt at han ikke gadd besøke kirkegården hvor amerikanske soldater fra 1. verdenskrig lå begravet for de var «suckers and losers».  Dette har The Atlantic kolportert og det er gjentatt mange ganger av Demokrater i debatter selv om det er dementert av mange som var til stede med presidenten. Biden gjentok det så sent som 27. juni.

Demokratene kvier seg ikke for å ta æren for ting Trump har gjort og kjøre ham ned i gjørma: De påstår at det var forsvarssjef Mark Milley som ba om assistanse fra Nasjonalgarden før 6. januar, ikke Trump.

Det er direkte i strid med edsvorne forklaringer til de som var til stede. Men det er ignorert av Trump-hatende medier. Trump kalte dem «fake news» og det er en snill betegnelse.

Et imperium bygget på løgner

USA har gått fra å være et imperium bygget på republikanske verdier, fritt marked, meritokrati, til å bli et imperium bygget på løgner.

Disse løgnene rammer først og fremst amerikanerne. Arbeiderne i Asheville i Nord-Carolina må klare seg selv. De stemmer på feil kandidat.

Hatet er blitt sterkere enn rettferdighetssansen hos eliten.

Men den har overlevd hos Magafolket som ønsker å hele nasjonen. Folk i Nord-Carolina får ingen hjelp fra myndighetene. De gjør det selv.

Dette er lærdommen de har tatt til seg etter 12 år med Demokratene. De bruker fine ord, men står i virkeligheten for det stikk motsatte. Derfor stemmer ikke bare den hvite arbeiderklassen, men også hispanics og svarte på Trump.

Steele avslører kanskje hvem som betaler ham når han skriver at et comeback for Trump ville innebære en unødvendig konfrontasjon med Kina.

 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13934585/christopher-steele-russia-kidnap-book-dossier.html

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13938565/Bob-Woodward-book-Donald-Trump-war-Putin-Biden.html?ico=related-replace

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13937785/bob-woodward-joe-biden-ukrain.html

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.