NTB

Kriminelle nettverk fra Oslo og Sverige rekrutterer 15-åringer i Bergen til narkotikahandel, ifølge Vest politidistrikt. Skoler er blitt en arena for salg.

Aktiviteten i de kriminelle nettverkene går opp, samtidig som det er en økning i vinningskriminalitet blant unge. Politiet i Vest forteller at ungdommer helt ned i 15-års alderen er involvert i handel med all type narkotika, skriver Klassekampen. Ifølge politiet er det lettjente penger.

– Utfordringen som er kommet til Vestlandet er at unge voksne 20-åringer bruker ungdommer til å oppbevare, transportere og selge narkotika, sier 15-åringer. Det er ganske nytt og noe vi har sett en økning i, sier sjef for felles etterretning og etterforskning i Vest politidistrikt, Helge Stave.

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2025 å gi politiet 600 millioner kroner til arbeidet mot organisert kriminalitet, kriminelle nettverk og gjengkriminalitet. I tillegg foreslår de å bruke 405 millioner kroner til å forebygge barne- og ungdomskriminalitet.

– Vi ønsker at foreldre er oppmerksomme på det, sier han videre og påpeker at politiet ikke vil gå etter ungdommen, men aktørene bak.

Også i Stavanger-området er kriminelle nettverk i kontakt med mindreårige, opplyser Sørvest politidistrikt til avisen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.