5. november er et skjebnevalg, ikke bare for USA, men for Vesten og stabiliteten i verden.

Biden-regimet har gjort ubotelig skade på den amerikanske republikken. Angrepene har fått folk også utenfor USA til å bli klar over at USA ikke er et parlamentarisk demokrati slik andre land i Vesten er. USA er ikke et flertallstyre, det er et komplisert system av checks and balances nettopp for å holde 50 delstater i balanse med den føderale regjering.

EU vil gjerne kopiere den føderale modellen, men er ikke i nærheten. Grunnen er den kontinentale modellen som baserer seg på sentralstyring: top-down.

Hvis EU, dvs Brussel, skulle hatt noen sjanse til å kopiere USA, måtte de tatt utgangspunkt i individet: Det må beskyttes mot en overmektig stat.

Men tendensen i USA går i motsatt retning: En strømlinjeforming av medlemsstatene under Brussel. Behandlingen av dissens er talende, jfr. trakasseringen av Viktor Orban.

Brussel er helt synkronisert med Biden-regimet og den dype staten. De fører krig mot Trump.

Dette reflekterer selvsagt dype motsetninger mellom eliten og folket.

MAGA er historisk unikt. I Norge hadde vi to anti-EU-bevegelser som er en klar parallell til MAGA. Men det er som om historien er retusjert  og hukommelsen er blank.

Vi skal vise filmen Fearless at the Point of Attack: The Jeff Clark Story.

Engasjementet i USA er også et bidrag til fornyelse av norsk demokrati.

 

Kjøp billetter til lesermøtet onsdag 16. oktober her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.