Britenes statsminister sa at det ikke finnes «noen militær løsning» på krisen i Midtøsten da han talte til parlamentet på årsdagen for angrepene 7. oktober.

– For å si det klart og tydelig, regionen tåler ikke et år til med dette, sa Keir Starmer under sin tale til parlamentet i dag.

Starmer oppfordret også «alle parter» til å «ta et skritt tilbake og finne motet til å vise tilbakeholdenhet», ifølge The Telegraph.

I praksis betyr dette at han oppfordrer Israel å ikke gjengjelde angrepene fra alle kanter, som nå også inkluderer hovedfienden Iran.

Regjeringen i Israel har hele tiden sagt klart og tydelig at de ikke gir opp kampen før Hamas er knust og alle gislene er tilbake i Israel. Nå er Israel Defense Forces også inne i Libanon, for å bekjempe Hizbollah, som startet sine angrep mot Israel 8. oktober i fjor, dagen etter terrorangrepet.

Det bygger dessuten opp til en seriøs konflikt mellom Iran og Israel, etter at Iran to ganger har gjennomført store rakettangrep mot sin hovedfiende.

Også fra Jemen sendes det stadig raketter, og i Rødehavet lammes båttrafikken av Houthi-terroristenes angrep mot sivile skip.

– Vi står sammen med alle uskyldige ofre i Israel, Gaza, Vestbredden, Libanon og andre steder, fortsatte Sir Keir.

Starmer virker å ignorere at krigen faktisk ble startet av palestinske terrorister. Dette gjør ham sikkert populær i EU, som han til stadighet smisker med.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har oppfordret sine allierte til å støtte konflikten med Iran, ellers risikerer de å styrke «ondskapens akse».

Hamas feiret terrorangrepets ettårsdagen ved å angripe det sentrale Israel med en byge av raketter for å forstyrre markeringene i Israel.

Robert Jenrick, konservativt parlamentsmedlem og kandidat til ledervervet, har spurt Keir Starmer om han vil støtte inndragning av visumene til dem som støtter Hizbollah i Storbritannia. Jenrick sa:

– Vi må utrydde dem som forakter vårt land og våre verdier. Hva vil statsministeren gjøre for å inndra visumene til dem som oppfører seg på denne måten i Storbritannia?

Han oppfordret også regjeringen til å forby Den islamske revolusjonsgarden (IRGC).

Sir Keir svarte:

– Vi er stolte av den demokratiske retten til å protestere i dette landet, men å støtte en forbudt terrorgruppe er uakseptabelt, og vi må være veldig tydelige på det, og gi politiet vår fulle støtte i å iverksette de tiltakene de trenger å iverksette, uansett hvor de befinner seg i Storbritannia.

Mange mener at britiske myndigheter ikke følger opp det Starmer sier her. I mange år har åpenbare islamistiske terrortilhengere fått oppholde seg på britisk jord, også mens Det konservative parti styrte landet i 14 år.

Starmer sa også at Israel må slippe mer hjelp inn i Gaza, som han tidligere i sin uttalelse beskrev som et «levende mareritt». Han krever altså at Israel øker bistanden til de som forsøker å nå sitt uttalte mål om å utrydde Israel.

– Israel må handle nå … slik at vi kan gi humanitær hjelp i forkant av vinteren.

Labours statsminister gjentok også den sedvanlige oppfordringen om en tostatsløsning og en umiddelbar våpenhvile.

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.