Israel Defense Forces sa mandag at de har sendt flere tropper til Libanon for å delta i invasjonen som ble iverksatt i forrige uke for å bekjempe Hizbollah.

Israel har gravd seg lenger inn i en annen front, samtidig som de har fortsatt sine luftangrep mot Hamas i Gaza, skriver New York Times.

Åpenbare mål for invasjonen er for det første å ødelegge Hizbollahs tunneler og våpenlagre. Men samtidig ønsker Israel Defense Forces å presse Hizbollah til å følge FNs sikkerhetsråds resolusjon 1701, som sa at alle Hizbollah-styrker skal trekke seg tilbake nord for Litani-elven.

Dette skulle skape en buffersone mellom den iransk-støttede terrorgruppa og Israels grenser. Men Hizbollah har aldri fulgt avtalen fra 2006.

Under dagens markeringer av ettårsdagen for terrorangrepet 7. oktober angrep Hamas Israel med raketter fra byen Khan Younis i Gaza.

Israel har også gjennomført luftangrep mot Houthi-militsen i Jemen de siste dagene, og statsminister Benjamin Netanyahu har lovet å gjengjelde Irans missil- og droneangrep mot landet hans forrige tirsdag.

Både Hamas og Hizbollah er proxy-terrorister for ayatollahene i Teheran.

IDF sier at Hamas’ militære kapabilitet i Gaza i stor grad er utradert, men Hamas er fortsatt i stand til å avfyre droner og raketter.

Over 700 IDF-soldater og 67 israelske politibetjenter har mistet livet siden 7. oktober 2023.

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.