På tross av grove beskyldninger mot journalist og programleder Rebecca Mistereggen i Document, får hun ikke anledning til å komme med tilsvar hos Nordens største avis, Aftonbladet.

I en lederartikkel skrevet av politisk redaktør Anders Lindberg i Aftonbladet, omtaler han Rebecca Mistereggen som «den norska extremhögerprofilen», i et angrep på at visestatsminister Ebba Busch fra Kristdemokraterna stilte opp på et bilde med Mistereggen i anledning Jimmie Åkessons bryllup.

Det heller stammer fra den velkjente ytre venstre-nettsiden Expo, som tidligere publiserte påstanden om at hun er høyreekstrem.

– Lindberg sier at det jeg la ut postene som Expo omtaler, og derfor må det være sant, sier Mistereggen.

– Så du mener jødene står bak alt, som Expo sier?

– Nei, det gjør jeg ikke, sier hun og ler, og legger til:

– Det er bare venstreradikale som har et så enkelt verdensbilde.

Melder inn mediene

Journalisten har sendt en e-post til kvalitet@aftonbladet.no, hvor man skal melde inn saker man mener ikke stemmer. Der har hun foreløpig kun fått et langt og automatisk svar.

I e-posten skrev Mistereggen:

Hei,

Deres politiske redaktør Anders Lindberg har skrevet om undertegnede, dvs, han har klippet og limt fra en tekst i Expo som er full av løgn. Expo, som fikk tilsvar, ville ikke publisere tilsvaret, og har latt løgnene stå. Som en av Sveriges mest etablerte aviser forventer jeg at dere sjekker informasjonen dere publiserer, utøver god presseskikk og følger egne retningslinjer listet under. Jeg ber derfor om at dere enten trekker tilbake artikkelen eller publiserer mitt tilsvar.

I tillegg har hun klaget inn mediene til den svenske Medieombudsmannen, som er deres versjon av vårt Pressens faglige utvalg (PFU).

Heller ikke i en utveksling på X (tidl. Twitter) ønsker Lindberg å svare mer enn å henvise til Expos artikkel.

– Er det ikke spesielt å ikke tillate tilsvar?

– Da vil jo alle som leser det se at de har konstruert en løgn. Det kan de ikke tillate. Det setter dem i dårlig lys. Min oppfatning er at de har trodd de har en god sak å ta Ebba Busch på, men så har de trynet rett i søppeldynga, og nekter å innrømme det. De vil aldri innrømme feil, sier Mistereggen.

– Hvordan føles det å ha vært i det mest omtalte bryllupet i Sverige siden Prins Carl Philip og Sofia? 

– Jeg hadde det veldig hyggelig i bryllupet, og traff masse hyggelige mennesker. Helt ærlig, hadde jeg visst at jeg skulle bli Sveriges nye rikskjendis for at jeg gikk i et bryllup, så hadde jeg pyntet meg litt ekstra, sier hun.

KONTROVERSIELL: Visestatsminister Ebba Busch får tyn for å ha stilt opp med en «kjent norsk högerextremist», også kjent ved navn Rebecca Mistereggen. Foto: Privat

Elitene spiser kanapeer, innbyggerne sprenges

Hun synes det er ganske oppsiktsvekkende at svenske medier har brukt en hel uke på å skrive om Jimmie Åkessons bryllup, mens det foregår både skytinger, eksplosjoner og et nylig terrorangrep på israelske ambassaden i København, utført av to «svensker».

– Sverige er et av landene i Europa med mest problemer, og likevel fokuserer de på et bryllup samtidig som man hører håndgranatene sprenges og det skytes over en lav sko, sier hun.

Den norske journalisten fikk seg bakoversveis av hvor sammenkoblet statsapparatet og mediene i Sverige faktisk er i praksis.

– Det er et incestuøst forhold mellom mediene og staten, og det kommer tydelig frem i slike saker. Innbyggerne skytes og sprenges, mens eliten spiser kanapeene sine, og skriver om vinen og gjestene i et bryllup for en uke siden.

Document har vært i kontakt med politisk redaktør Anders Lindberg for å tilby han tilsvar til Mistereggens uttalelser. Han har ikke besvart spørsmål om hvorfor han omtaler Mistereggen som høyreekstrem, eller om de vil publisere hennes svar. 

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.