Statskanalen fornekter seg ikke, og fortsetter sin klimaagenda ufortrøden og uforskammet arroganse.

«To år på rad har millionbyen Phoenix satt rekorder med ekstreme hetebølger. Men i politikken i den amerikanske delstaten er det lite som peker mot de dramatiske klimaendringene», skriver NRK, som tydelig etterlyser et langt større klimaengasjement under den amerikanske valgkampen.

Kanskje det kan ha betydning at situasjonen langt ifra er så prekær som NRK vil ha det til?

Temperaturen i Phoenix var i går, 6. oktober 2024, omtrent den samme som den var for over 70 år siden, i 1952, ifølge Weather Underground.

Hadde ikke NRK hatt den agendaen de har, og tatt seg tid til å se på de historiske temperaturene, så ville de fort ha funnet ut at det slett ikke er noen klimakrise.

Ja vel, så har det blitt satt et par varmerekorder nylig, men ikke med mye sammenlignet med tidligere rekorder, og når man ser hvor lenge det er siden de ble satt.

Nye rekorder settes hele tiden, både når det gjelder varme og kulde. Dette er helt normalt så lenge man bor på jorda, som er en planet i bane rundt en sol som er med på å sørge for at klimaet på vår planet går i sykluser.

Vi har jo gjennom den sittende regjeringen blitt godt kjent med utrykket «å være helt på jordet», men her har NRK tatt den litt lenger, og er tydeligvis på en annen planet.

«I Arizona preges hverdagen i dag av rekordhøye temperaturer, ekstrem tørke og store skogbranner», skriver NRK, og maler dermed et bilde av en delstat som mer eller mindre er et flammende inferno.

En kald morgen i Phoenix, fredag 9. februar 2024. Foto: AP /Carolyn Kaster/NTB

Som vi kan se på det ovenstående bildet fra februar i år, er dette så langt fra sannheten som man kan komme. Så er det ingen som sier at det ikke blir varmt i Phoenix på sommeren, for dét blir det så det holder.

Phoenix er den mest folkerike byen og hovedstaden i delstaten Arizona.

Phoenix by er kjent for mange som «Valley of the sun», eller «Solens dal», og er preget av ekstremt høye temperaturer, ifølge Worldatlas‘ oversikt over de varmeste byene i verden.

Phoenix har et unikt subtropisk ørkenklima som er vanlig i Sonora-ørkenen.

Phoenix har lange, varme somre og korte, varme vintre, hvor byen opplever over 3872 timer med ekstremt sterk sol hvert år.

De varmeste månedene begynner i juni og slutter i september, og atten av disse dagene er temperaturen minst 43 °C.

I motsetning til de fleste ørkenbyer som opplever drastiske svingninger mellom natt- og dagtemperatur, begrenses døgnvariasjonen i Phoenix av den urbane varmeøy-effekten, nemlig at varmen lagres i fortau og bygninger om dagen og deretter slippes ut i atmosfæren om natten.

Det er med andre ord helt naturlig med den ekstreme varmen i Phoenix by.

Men NRK opplyser ingenting om dette, og bruker heller tallmateriale fra meteorologiske observasjoner for å underbygge sin egen klima-agenda, som er bygd opp av svada, løgn og skremselspropaganda.

Så utrolig det enn er, har statskanalen gått fra å være Arbeiderpartiets rikskringkasting til å bli noe som er enda verre.

Hvem skulle ha trodd at dét var mulig?

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her! Kjøp e-boken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.