Det hvite hus i Washington D.C. den 21. juli 2024. Foto: Susan Walsh / AP / NTB.

Som den tidligere republikanske presidentkandidaten – og nå Trump-tilhengeren – Vivek Ramaswamy har bemerket, står ikke Donald Trumps MAGA-bevegelse opp mot presidentkandidat Kamala Harris.

Trumps motstander er en «maskin» av makthavere som vil gjøre hva som helst for å beholde makten. Et av virkemidlene er å fremme politikere som de vet ikke vil tilrane seg makt på noen måte, men følge ordre.

Det spiller ingen rolle hva disse veldresserte politikerne sier. Det har ingen betydning for hva deres bakmenn og oppdragsgivere har tenkt å foreta seg. En tomhjernet kvinne som Kamala Harris må bare gjøre det som skal til for at maskinen skal vinne valget.

Maskinens hat overfor Donald Trump skyldes ikke at han «utgjør en fare for demokratiet», slik vi har hørt i ni år siden han først annonserte sitt presidentkandidatur. Tvert imot: Trump er populist, noe som betyr at han insisterer på folkets rett til å bestemme landets politikk.

Det vil maktapparatet aldri tilgi ham. Når de herskende har bestemt seg for at den ubegrensede tilstrømningen av kulturelle outsidere og det påfølgende sammenbruddet av nasjonalstaten er til fordel for dem selv, skal ikke oppkomlinger som Donald Trump, Geert Wilders, Pia Kjærsgaard og Tommy komme og oppildne folket til motstand.

Vanlige folk hart bare å stemme som de får beskjed om, og stakkars dem som våger å tenke selv. Det er det mest livsfarlige man kan gjøre i disse post-demokratiske tider.

Hvis du ikke elsker FN, Ursula von den Leyen, Kamala Harris, Mette Frederiksen og maktens logrende hunder i de «borgerlige» partiene, kan du like gjerne først som sist belage deg på en tilværelse som et fredløst utskudd.

Jo da, hvis du er grei og veloppdragen, kan du få lov til å ytre noen harmløse meninger i mainstream-mediene, men i Harris–Frederiksen-land må du holde kjeft om hva som egentlig opptar deg.

Folkets siste sjanse til å si sin mening kommer med valget i USA den 5. november. Hvis MAGA-bevegelsen ikke vinner, vil det – som Elon Musk har påpekt – være ute med USA. Folkeviljen vil heller ikke få noen innflytelse i resten av den verden som en gang ble betegnet som demokratisk.

Politikere, eksperter, media og storkapitalen vil kunne ende med å bli hatet, men dét vil de ikke la seg affisere av, for ingen vil kunne rokke ved deres makt, og folk flest er ikke intelligente nok til å gjennomskue hva som foregår.

Under slike omstendigheter vil ikke demokratiet kunne bestå, og vi vil være prisgitt en ny samfunnsorden som beskrevet av George Orwell, Aleksandr Solzjenitsyn og Jack London.

Det er best du forbereder deg.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

 

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.