Fagforbundet for brannmenn, International Association of Fire Fighters (IAFF), besluttet i går å la være å støtte en kandidat i presidentvalget.

Dette blir sett på som nok et slag mot Harris-kampanjens forsøk på å holde på arbeiderklassevelgerne.

Fox News skriver om saken. IAFF sa i en uttalelse i går:

«I dag stemte IAFFs hovedstyre, med en margin på 1,2 %, for ikke å støtte en kandidat i presidentvalget i 2024.»

«IAFFs hovedstyre har bestemt at vi er bedre i stand til å tale våre medlemmers sak og gjøre fremskritt i saker som betyr noe for dem hvis vi som fagforening står skulder ved skulder.»

«Denne beslutningen, som vi tok på alvor, er den beste måten å bevare og styrke samholdet vårt på.»

Fordi fagforeningen hadde støttet president Biden i 2020, ble dette av mange sett på som en seier for Trump og en fiasko for Harris:

«Oversettelse … IAFF-brannmennene støtter Trump!» utbrøt Fred Doucette, delstatsrepresentant i New Hampshire.

«Kamala mister fagforeningene, men vinner the Cheneys [Dick og Liz Cheney]. Det er som om hun prøver å miste velgere fra arbeider- og middelklassen», spøkte Trumps seniorrådgiver Stephen Miller.

NBC News’ politiske reporter Henry J. Gomez rapporterte:

«Betydelig ikke-støtte her, med tanke på hvor stor IAFF var for Biden for fire år siden. Tim Walz talte på deres landsmøte i forrige måned, og det samme gjorde Republikanernes visepresidentkandidat J.D. Vance.»

IAFF har tidligere primært støttet demokratiske presidentkandidater, og var det første store fagforbundet som støttet Biden i 2019, skriver Fox.

Før i år hadde IAFF bare holdt tilbake sin støtte i 2016, da de ikke forpliktet seg til å støtte hverken Hillary Clinton eller Trump.

Teamsters fikk kjeft på sosiale medier 

Denne kunngjøringen kom noen uker etter at Teamsters, USAs største fagforbund, avviste å støtte en presidentkandidat i 2024. Det var første gang fagforeningen ikke hadde støttet en kandidat siden 1996, etter i stor grad å ha støttet Demokratene.

Teamsters-ledelsen fikk kjeft på sosiale medier for å nekte å støtte presidentkandidaten til tross for at nesten 60 prosent av medlemmene støtter Trump. De ble beskyldt for å gi etter for eksternt press og samtidig unnlate å representere sine medlemmer.

«Med de interne meningsmålingstallene nedenfor, hvordan kunne Teamsters-ledelsen ignorere sine medlemmer og ikke støtte Donald Trump?!?!» skrev CNN-kommentator David J. Urban på X.

USAs største og mest mangfoldige fagforening

Teamsters (International Brotherhood of Teamsters (IBT) er USAs største og mest mangfoldige fagforening. Teamsters startet i 1903 som en sammenslåing av de to ledende foreningene for yrkessjåfører.

Disse sjåførene var ryggraden i USAs robuste økonomiske vekst, men de måtte organisere seg mot grådige selskaper. I dag er fagforeningens oppgave nøyaktig den samme, skriver Teamsters på sin nettside.

Teamsters er kjent som godssjåførenes og lagerarbeidernes forkjemper, men har organisert arbeidstakere i praktisk talt alle tenkelige yrker, både profesjonelle og ikke-profesjonelle, i privat og offentlig sektor.

Deres 1,3 millioner medlemmer består av grønnsaksarbeidere i California, renovasjonsarbeidere i New York, bryggeriarbeidere i St. Louis, avisarbeidere i Seattle, bygningsarbeidere i Las Vegas, dyrepassere i Pennsylvania, helsearbeidere i Rhode Island, bakeriarbeidere i Maine, flypiloter, sekretærer og politibetjenter.

Nevn yrket, og sjansen er stor for at vi representerer disse arbeidstakerne et eller annet sted, skriver Teamster.

Det finnes nesten 1900 Teamster-forbund i USA, Canada og Puerto Rico.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av medier som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.