Irans øverste leder Ali Khamenei sier 7. oktober-angrepet var legitimt, i likhet med Irans rakettangrep denne uken. – Våre væpnede styrkers briljante handlinger for et par netter siden var helt lovlig og legitimt, sa Khamenei under fredagsbønnen i Teheran. Det er første gang på nesten fem år at Khamenei holder en slik tale.

At han stiller seg bak den verste massakren på jøder siden Holocaust, svekker Irans posisjon under opptakten til en israelsk gjengjeldelse.

– Israel later som de vinner gjennom attentat og drap av sivile, sa Khamenei videre, med et skytevåpen ved sin side.

Ifølge den iranske lederen har Israels krigføring i Gaza og Libanon de siste ukene kun styrket motstandsbevegelsen og økt sinnet i befolkningen. Han hevder også at USAs fokus på å bevare sikkerheten i Israel kun er et dekke for landets «utbredte politikk om å stjele regionens ressurser». (NTB)

Iran har ikke så mange venner. De har inngått en vennskapsavtale med Kina som er vidtgående. De samarbeider med Russland. I regionen er de ikke populære. Særlig Saudi-Arabia ville sette pris på om Irans atomprogram ble tatt ut, så de slipper å skaffe seg atomvåpen selv.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.