Den venstrevridde amerikanske TV-kanalen MSNBC  har i alle år insistert på at de er objektive og nøytrale. Nå kommer også innrømmelsen om at de er et ledd av demokratenes valgkampapparat.   

Det er den uavhengige journalisten James O’Keefe som har gjennomført opptak av en samtale med produsenten av helgeshowet Ayman og publiserer denne torsdag kveld norsk tid. (Se video under)

I opptaket forteller produsenten Basel Hamdan at kanalen har vært avgjørende for å få i gang Kamala Harris-kampanjen, etter Joe Biden trakk seg ut av valget.

TV-mediene i USA har tviholdt på at de er nøytrale journalister, og ønsker bare å forholde seg til objektive fakta og stille spørsmål.

I opptaket innrømmer produsenten at seerne er blitt dumme i løpet av årenes løp, fordi de har blitt servert det samme hver dag.

Produsent innrømmer at MSNBC «gjør alt de kan for å hjelpe» Harris-kampanjen

Basel Hamdan avslørte på skjult kamera at «det som er dagens budskap for henne [Harris], er dagens budskap for dem», ettersom MSNBC aktivt fremmer Harris’ narrativ for å hjelpe henne til å vinne. Han innrømmet at MSNBC gjør «alt de kan for å hjelpe» Harris med å bli valgt, og at kanalen fungerer som en forlengelse av kampanjen. Han fortsatte med å si: «MSNBC er umulig å skille fra partiet», noe som ytterligere fremhever deres partipolitiske agenda.

Når Hamdan diskuterer forholdet mellom programlederne på MSNBC og demokratiske politikere, avslører han: «Programlederen og politikeren er helt enige om alt.» Han legger til: «Hvis du ser et intervju med en demokratisk politiker, avslutter de bare hverandres setninger.»

Hamdan går heller ikke av veien for å kritisere kanalens seere: «De har gjort seerne dummere i årenes løp», og forklarer at MSNBC er «for godt kjent med demokratiske politikere».

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.