Muhammad Shahzeb Khan, en 20 år gammel pakistansk statsborger som fikk kanadisk studentvisum i juni 2023, står tiltalt i en føderal domstol i USA for å ha planlagt en masseskyting av jøder i New York City for å feire årsdagen for Hamas-massakren i Israel 7. oktober.

Khan håpet at det ville gå inn i historien som «det største angrepet i USA siden 11. september 2001».

Khan ble arrestert 6. september, men av en eller annen grunn har ikke landsomfattende medier gjort noe stort nummer ut av det, og undertegnede kom over nyhetene ved en tilfeldighet på New York Post i går.

Den pakistanske studenten var inspirert av IS og hadde planer om å drepe så mange jøder som mulig ved et jødisk senter i Brooklyn på ettårsdagen for 7. oktober.

Muhammad Shahzeb Khan, 20, reiste fra Canada til New York City for å utføre terrorangrepet, men han ble pågrepet like før grensen til USA, sa justisminister Merrick Garland – for en måned siden.

Khan ble siktet for å ha forsøkt å gi materiell støtte og ressurser til IS.

Justisminister Garland var dypt takknemlig overfor sine kanadiske partnere:

«Som jeg sa til Canadas minister for offentlig sikkerhet i går, er vi dypt takknemlige overfor våre kanadiske partnere for deres kritiske politiinnsats i denne saken. Jødiske samfunn – som alle andre samfunn i dette landet – skal ikke behøve å frykte at de vil bli utsatt for et hatdrevet terrorangrep».

Khan, også kjent som «Shahzeb Jadoon», begynte å dele IS-propagandavideoer og uttrykke sin støtte til terrorgruppen i innlegg på sosiale medier i 2023, ifølge den føderale anklagen.

Under samtaler med FBI-agenter avslørte Khan at han og en annen IS-støttespiller med base i USA planla å gjennomføre angrepene på jødiske sentre i USA og var på jakt etter automatgeværer og annet materiell.

Khan understreket i meldingene at 7. oktober og 11. oktober er de beste dagene for å angripe jødene, fordi 7. oktober vil de helt sikkert ha noen protester, og 11. oktober er det jom kippur.

«New York er perfekt for å angripe jøder», skrev han, fordi byen har den største jødiske befolkningen i Amerika, og selv om vi ikke angriper en begivenhet, kan vi lett ta mange jøder.

Khan hevdet også at «vi skal til NYC for å slakte dem», og sendte et fotografi av målstedet, som ikke ble offentliggjort.

Khan brukte tre forskjellige kjøretøyer og begynte å kjøre til USA, men ble stoppet i Ormstown, en by i den kanadiske provinsen Quebec som ligger omtrent 12 miles fra grensen til USA, opplyser føderale myndigheter.

Hvis Khan blir dømt, risikerer han en maksimumstraff på 20 års fengsel, skriver The Post.

Canadas slappe innvandringpolitikk en trussel for USA

Mandag skrev Todd Bensman i The Post at det liberale Canadas slappe innvandringspolitikk lå bak et komplott for å drepe jøder i New York  – «det største angrepet siden 11. september 2001».

Bensman er seniorforsker i nasjonal sikkerhet ved Center for Immigration Studies, og forfatter av boken «Overrun: How Joe Biden Unleashed the Greatest Border Crisis in U.S. History».

Khan var blant de rekordhøye 400 000 utenlandske studentvisumene som ble utstedt av Canada i 2023, skriver Bensman. I tillegg kommer 1,5 millioner utenlandske arbeidere som Trudeau-regjeringen har hentet inn som ny arbeidskraft siden 2021.

I en dekkoperasjon sammen med FBI arresterte kanadiske myndigheter Khan bare 12 kilometer fra grensen til USA, da han var på vei for å møte en smugler med lommene fulle av kontanter og en plan om å angripe det jødiske Chabad-sentre i Brooklyn.

Bare noen måneder etter at han kom til Canada for å gå på skole, begynte Khan å planlegge sitt enestående angrep på amerikansk jord – og planen var «innendørs» på et trangt sted slik at de kunne fange dem og drepe dem der inne.

Bensman skriver:

«Det skulle være et selvmordsangrep med halvautomatiske rifler og kniver «for å ofre oss selv slik at … muslimene kan våkne opp og støtte staten [dvs. Den islamske staten, eller IS], viser rettsdokumenter.»

Khan-saken er en rød varsellampe for hvor slapp Canadas innvandringspolitikk har vært, og for sikkerhetstrusselen fra vår nordlige grense, skriver Bensman.

Fra og med 2021 har Canadas progressive, liberale regjering satt i gang et program for å importere hundretusener av ny utenlandsk arbeidskraft fra hele verden, som har ført til at migrantstrømmen fra Canada til USA har økt.

Hittil i år har US Border Patrols pågripelser av utlendinger fra 21 land fordoblet seg fra 2023 til mer enn 20 000 i 2024.

Tallene kan ikke sammenlignes med grensepasseringene i sør, men økningen er stor nok til at USAs grensepatrulje har måttet omplassere styrker nordover.

Khans plan er bare den siste i en serie på seks kanadiske terrorplaner som politiet har hindret bare siden 7. oktober, hvorav noen involverte nyankomne immigranter som Trudeau-regjeringen har tatt inn i landet, og som ikke har blitt kontrollert.

Bensman skriver til slutt at i mai annonserte Trudeau at de ville ta imot flere flyktninger fra Gaza. Det fikk senator Marco Rubio fra Florida og fem andre republikanske senatorer til å sende et protestbrev der de ba om at USAs departement for innenland sikkerhet økte kontrollen dersom noen av dem skulle forsøke å reise inn i landet.

Bare på ett år (2023) ble det pågrepet 736 kjente eller mistenkte terrorister (known and suspected terrorists, KST-er) ved grensene i nord og sørvest, ifølge The Center Square.

Det er det største antallet som er registrert i USAs historie. Det tok bare 19 terrorister for å gjennomføre 9/11.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.