Israel Defense Forces (IDF) har bekreftet at totalt åtte soldater er drept i det sørlige Libanon onsdag.

Document meldte tidligere at det pågår harde kamper mellom IDF og Hizbollah sør i Libanon. Kaptein Eitan Itzhak Oster (22), som var spesialsoldat tilknyttet Egoz Unit (eller Sayeret Egoz), var den første israelske soldaten som ble drept i kampene.

Harde kamper mellom IDF og Hizbollah i Sør-Libanon

Onsdag ettermiddag skal ytterligere sju soldater drept i kampene mot Hizbollah, noe som bringer dagens tall opp til åtte totalt, skriver Haaretz.

Alle de drepte var spesialsoldater tilknyttet kommandoenheten Sayeret Egoz, skriver Times of Israel. De drepte var alle mellom 21 og 23 år gamle.

Egoz-kommandosoldatene ble alle drept under en skuddveksling med Hizbollah-agenter i en landsby i Sør-Libanon, sammen med kaptein Eitan Itzhak Oster, hvis død ble kunngjort tidligere.

En annen offiser og fire soldater ble alvorlig såret i samme hendelse.
De to soldatene fra Golani-oppklaringsenheten ble drept i en separat hendelse, der en annen soldat ble alvorlig såret.

I en tredje hendelse ble en sanitetssoldat fra Golani-brigadens 51. bataljon alvorlig såret.

Etter at Hizbollah virket lamslåtte umiddelbart etter at IDF gikk inn i Israel, så virker det som om de har reorganisert seg og yter nå sterkere motstand.

Kjøp Jean Amérys bok!

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.