FNs generalsekretær António Guterres får ikke lenger innreise til Israel, opplyser Israels utenriksminister Israel Katz.

Utenriksdepartementet sier at beslutningen er en reaksjon på Guterres’ svar etter Irans rakettangrep i går kveld, «der han unnlot å nevne Iran ved navn og ikke utvetydig fordømte landets alvorlige aggresjon», skriver Times of Israel.

Guterres skrev på X:

«Jeg fordømmer utvidelsen av Midtøsten-konflikten med opptrapping etter opptrapping.

Dette må ta slutt.

Vi trenger absolutt en våpenhvile.»

Israel kan ikke akseptere en våpenhvile kun noen få timer etter at de har vært utsatt for et massivt missilangrep fra sin hovedfiende Iran. De kan heller ikke akseptere at FN-sjefen unnlater å fordømme angriperen.

Israel har lenge vært kritisk til FN-systemet, ikke minst FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA).

Utenriksdepartementet i Israel mener Guterres’ politikk gjennom hele krigen har «gitt støtte til terrorister, voldtektsmenn og mordere fra Hamas, Hizbollah og houthiene, og nå til den globale terrorens moderskip, Iran».

I en uttalelse sier Katz at «enhver som ikke utvetydig kan fordømme Irans avskyelige angrep på Israel, slik nesten alle land i verden har gjort, fortjener ikke å sette sin fot på israelsk jord.»

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!  Kjøp e-boken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.