Natos nye generalsekretær Mark Rutte markerte første dag på jobben med å advare/true Kina: – Kina kan ikke fortsette å gi næring til den største konflikten i Europa siden andre verdenskrig uten at det får følger for landets interesser og rykte, sa Rutte på sin første pressekonferanse som Natos generalsekretær.

Han peker på at Nato-toppmøtet i sommer slo fast at Kina er blitt en «avgjørende muliggjører» for Russlands krig i Ukraina.

Onsdag fikk han svar: Xi Jinping er klar til å utvide samarbeidet medMoskva.

Kinas president Xi Jinping sier til sin russiske motpart Vladimir Putin at han er klar til å utvide samarbeidet mellom de to landene.

Anledningen var at de to lederne onsdag utvekslet gratulasjoner knyttet til 75-årsmarkeringen for det diplomatiske båndet mellom Beijing og Moskva.

– Xi sa at Kina er klar til å slutte seg til Putin for umiddelbart å utvide det allsidige, pragmatiske samarbeidet mellom våre to land, melder det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua. (NTB)

Xi Jinping er selvsagt klar over hvordan dette blir oppfattet i Nato.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.