Kronprinsessen er nominert til pris for engasjement for jenter og kvinners rettigheter. Nå står «ekspertene» i kø for å kritisere.

Kronprinsesse Mette-Marit (51) er nominert til Jenteprisen. Det er også to av sønnens ekskjærester, Juliane Snekkestad (29) og Nora Haukland (27), skriver TV 2.

Prisen skal deles ut på FNs jentedag 11. oktober.

Nettavisens «kongehusekspert» Tove Taalesen er kritisk til nominasjonen, og mener at Mette-Marit burde ha takket nei.

– En pris som dette vil skade kronprinsessen om den skulle tilfalle henne. Om det skulle skje, og hun aksepterer den, håper jeg hun endelig benytter muligheten til å tale til oss alle, og ta avstand fra vold i nære relasjoner, sier «eksperten» til TV 2.

Kronprinsessen har engasjert seg for voldsutsatte kvinner, og har blant annet åpnet et krisesenter i Kongsberg i 2015, ifølge Det Norske Kongehus.

Jenteprisen deles ut av Plan International Norge årlig, og skal ifølge deres egen nettside hedre den som har arbeidet for jenters rettigheter og likestilling.

I år der det hele 110 nominerte.

Kronprinsessen nominasjon ble offentliggjort mer enn en måned etter det ble opprettet sak mot Marius Borg Høiby (27), også ifølge TV 2.

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!  Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.