Den israelske hærens hjemmefrontkommando sa rundt klokken 19.30 norsk tid at israelerne nå kan forlate tilfluktsrommene. Samtidig har iranske raketter truffet Amman, Jordan.

Israels luftrom er nå gjenåpnet etter kveldens angrep fra Iran, rapporterer Jerusalem Post.

Det jordanske forsvaret ber fortsatt folk om å holde seg i bomberommene inntil videre. Iranske raketter skal ifølge rapporter på X ha slått ned i hovedstaden Amman.

Det israelske forsvarets talsmann, kontreadmiral Daniel Hagari opplyste at det ikke foreligger ytterligere trusler fra Iran nå.

Nær 200 ballistiske missiler var det ifølge to israelske tjenestemenn som ble skutt fra Iran under angrepet, fordelt på to angrepsbølger. Dette tallet ble senere på kvelden nedjustert til 180. Tidligere rapporter hadde meldt at antallet var 500.

Hagari la til at det var en rekke missiltreff i det sentrale Israel og andre regioner, men det er så langt ikke meldt om skadde eller drepte israelere. En palestinsk mann ble drept på Vestbredden da restene av en nedskutt rakett datt ned på ham mens han gikk langs en åpen veistrekning.

Times of Israel melder at det ble hørt «feiring med skudd fra skytevåpen» i den sørlige delen av Beirut da angrepet fra Iran ble kjent. Bydelen er i hovedsak shiamuslimsk, med et sunni-mindretall og en palestinsk flyktningeleir med rundt 20 000 mennesker.

I Gaza og på de palestinske selvstyrte områdene på Vestbreden var det ekstase og full feiring med allahu akbar-rop mens rakettene regnet mot Israel:

 

 

 

Et terrorangrep mot et hotell i byen Herzliya er blitt avverget, ifølge israelske myndigheter, uten utfyllende informasjon ut over dette per nå.

Irans øverste leder Ali Khamenei befinner seg fortsatt på et «sikkert sted», etter at missilangrepet, opplyser en høytstående iransk tjenestemann til Reuters.

Khamenei ble flyttet til et sikkert sted etter at Israel før helgen lykkes i å ta livet av Irans nære allierte, Hizbollah-lederen Hassan Nasrallah.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document. Bli abonnent!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.